Τοπικά

Εθελοντική δράση της “Δίοδος ΑμΚΕ” για την ψυχολογική υποστήριξη των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ», με έδρα το Βόλο, επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, για παρέμβαση και υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής. Η εθελοντική αυτή δράση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της δράσης του κλιμάκιου, με τη συνεργασία εθελοντών και λοιπών φορέων μελών της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αργώ», ήταν η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και διανομή υλικών πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, οι δράσεις αυτές περιελάμβαναν:
• επισκέψεις σε χωριά,
• κατ’ οίκον παρέμβαση,
• ψυχολογική και υλική υποστήριξη σε ανθρώπους που είχαν ανάγκες,
• καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων και
• διασύνδεση τους με διαθέσιμες υπηρεσίες και φορείς, τοπικές ή μη. Ήδη, η παρουσία και η δράση των φορέων διανύει την έκτη εβδομάδα στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Η «ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ» δηλώνει εκ νέου παρούσα και οργανώνει νέα επίσκεψη μέσα στο μήνα του Σεπτεμβρίου. Αξιόλογο στοιχείο της δράσης των εθελοντών είναι ότι από τις 6/8/2021 έχουν υποστηριχθεί 1.475 άνθρωποι, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 9 ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες/ ομάδες σε παιδιά και γονείς σε 4 σχολεία της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνέχιση της εθελοντικής δράσης των Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, εάν κάποιος/α που γνωρίζετε χρειάζεται βοήθεια υλικής ή ψυχοκοινωνικής φύσεως, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τα κλιμάκια στο τηλέφωνο 6982863576. Παράλληλα, όλο το 24ωρο, η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 είναι στη διάθεση του κόσμου για την παροχή σχετικής υποστήριξης δωρεάν και ανώνυμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το