Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη στη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

Η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη Πέμπτη έξω από το χώρο της Λέσχης (Μεταμορφώσεως 19), από τις 18:00 μέχρι τις 20:00. Στο χώρο θα βρίσκεται η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου με τον εξοπλισμό της και τους γιατρούς της. Παράλληλα, στηρίζει την πανελλαδική ημέρα δράσης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τη δημόσια υγεία και τη συγκέντρωση που θα γίνει στο Νοσοκομείο του Βόλου αύριο Τρίτη 07 Απριλίου, στις 11:00.

Σε ανακοίνωση της Λέσχης επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Απέναντι στα ιδεολογήματα της «ατομικής ευθύνης» που σπέρνει η κυβέρνηση για να αποποιηθεί τις ευθύνες της για θωράκιση της δημόσιας υγείας, ενισχύουμε τη συλλογική δράση! Δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης για όλους μας, κόντρα στην αντιμετώπισή μας σαν αριθμών σε στατιστικούς πίνακες. Το δικαίωμα στην υγεία δε θα μας το διασφαλίσει καμία επιχειρηματική δωρεά (αλήθεια τι δωρίζουν τα κλεμμένα από τον ιδρώτα και τα δικαιώματα μας…;;;) και καμία παράλογη απαγόρευση (βλ. απαγόρευση περιπάτου στις παραλίες), αλλά ο αγώνας για την άμεση επιβολή μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας (προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, άνοιγμα νέων ΜΕΘ και επίταξη των ιδιωτικών, μέσα ατομικής προστασίας στους υγειονομικούς και σε κάθε πολίτη κτλ) και η αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας διοργανώνει την Πέμπτη 09/04 εθελοντική αιμοδοσία. Όταν ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με τους κινδύνους της πανδημίας, και κυρίως με εκείνους που δημιουργούν τα μοντέλα αντιμετώπισής της από τα κυβερνητικά κέντρα, δεν είναι ώρα απλά να «μείνουμε σπίτι». Την Πέμπτη 09/04 δίνουμε αίμα βοηθώντας να σωθούν ζωές!
Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί έξω από το χώρο της Λέσχης (Μεταμορφώσεως 19) από τις 18:00 μέχρι τις 20:00. Στο χώρο θα βρίσκεται η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου με τον εξοπλισμό της και τους γιατρούς της.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας στηρίζει την πανελλαδική ημέρα δράσης της ΟΕΝΓΕ για τη δημόσια υγεία και τη συγκέντρωση που θα γίνει στο Νοσοκομείο του Βόλου την Τρίτη 07/04 στις 11:00. Καλούμε τις συλλογικότητες και τα σωματεία της πόλης να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας πως η λαϊκή απαιτητικότητα και η κοινωνική δράση είναι ενεργές!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το