Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στους Αγίους Αναργύρους για την Τράπεζα Αίματος της Μητρόπολης Δημητριάδος 

Πραγματοποιήθηκε χθες η εθελοντική αιμοδοσία στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 15 μονάδες αίματος. Η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε με αφορμή την εορτή των Αγίων Αναργύρων χθες 1η Ιουλίου και πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο (άλλη μία την 1η Νοεμβρίου) ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η βιοπαθολόγος και γιατρός στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου κ. Στυλιανή Μπέργιου τόνισε πως η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε με αφορμή τη γιορτή των Αγίων Αναργύρων. «Πρόκειται για μια αιμοληψία, η οποία έχει σταθερούς αιμοδότες, και πήγε αρκετά καλά. Κάθε φορά στην εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται στο προαύλιο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων, προσέρχεται ο κόσμος» σημείωσε για να προσθέσει: «Μια πολύ καλή κίνηση από τη Μητρόπολη Δημητριάδος με πρωτοστάτη τον π. Νικόλαο, ο οποίος τη στηρίζει κάθε χρόνο, εθελοντική αιμοδοσία η οποία πραγματοποιείται δυο φορές τον χρόνο και απευθυνόμαστε στους πιστούς, αλλά και σε όλους τους Βολιώτες, ώστε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι».
Τέλος η ίδια έκανε έκκληση σε όσους μπορούν να προσέλθουν στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου ή στην Κινητή Μονάδα για να προσφέρουν αίμα, διότι, όπως είπε, «τα καλοκαίρια είναι πάντα δύσκολα».

Από την πλευρά του ο π. Νικόλαος Νασιώκας, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου και υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος της Μητρόπολης Δημητριάδος, επισήμανε πως ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος από τη στιγμή που ενθρονίστηκε στη Μητρόπολη Δημητριάδος το 1998, ίδρυσε και την Τράπεζα Αίματος.
«Δύο φορές τον χρόνο στην ενορία μας στην πανήγυρη των Αγίων Αναργύρων, 1η Ιουλίου και 1η Νοεμβρίου, διεξάγεται εθελοντική αιμοδοσία. Προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των συνανθρώπων μας, διότι σχεδόν καθημερινά χτυπούν την πόρτα της Εκκλησίας και ζητούν απεγνωσμένα μία μονάδα αίματος. Δυστυχώς όμως δεν έχει ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη. Συνήθως οι άνθρωποι αποφεύγουν να δώσουν αίμα, αλλά όταν η ασθένεια ή κάποιο ατύχημα χτυπήσει την πόρτα τους, τότε απεγνωσμένα ζητούν από σωματεία, συλλόγους και τη Μητρόπολη» ανέφερε.

«Για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των ανθρώπων θα πρέπει να έχουμε επάρκεια μονάδων αίματος, διότι είναι ζήτημα ζωής. Άλλωστε εμείς οι χριστιανοί κοινωνούμε τα άχραντα μυστήρια. Η θεία κοινωνία είναι η κάθετη αιμοδοσία-μετάγγιση. Μεταγγίζεται το αίμα του Θεανθρώπου μέσα στο σώμα και την ψυχή μας. Παράλληλα πρέπει να έχουμε και την οριζόντια μετάγγιση. Αφού ο Χριστός προσφέρει για τη σωτηρία το αίμα του σε εμάς και εμείς θα πρέπει να προσφέρουμε με τη σειρά μας το αίμα μας για τη ζωή των συνανθρώπων μας» κατέληξε ο π. Νικόλαος Νασιώκας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το