Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στο Φυτόκο – Συγκεντρώθηκαν 20 μονάδες αίματος

 

Περίπου 20 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν χθες στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Αγροτικός, Πολιτιστικός, Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», στο τέρμα του οικισμού. Η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία ήταν η πρώτη από τις δύο που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο, ο οποίος έχει καταφέρει να γίνει συνείδηση στους κατοίκους και τα μέλη του.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού, Πολιτιστικού, Αθλητικού Συλλόγου Φυτόκου κ. Παναγιώτης Μαστροπαναγιώτης τόνισε πως η χθεσινή ήταν η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2022.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου, διότι και πάλι υπήρχε ανταπόκριση από τους φίλους, τους κατοίκους και τα μέλη του Συλλόγου. Επιπλέον είμαστε ευχαριστημένοι, διότι για άλλη μια φορά νέα σε ηλικία άτομα στηρίζουν τη δράση μας αυτή» ανέφερε ο ίδιος.
Χθες συγκεντρώθηκε ένας σεβαστός αριθμός μονάδων αίματος, περίπου 20, και όπως ειπώθηκε, πλέον, έχει παγιωθεί και έγινε συνείδηση, ώστε κάθε φορά που διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία να προσφέρουν το αίμα τους κάτοικοι του Φυτόκου για τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.
Να σημειωθεί πως ο Σύλλογος διοργανώνει δύο φορές τον χρόνο εθελοντική αιμοδοσία, κάθε έξι μήνες και τα τελευταία 5 χρόνια έχει γίνει θεσμός, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα.
Από την πλευρά της η γιατρός στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου κ. Στέλλα Μπέργιου τόνισε πως ο Σύλλογος στο Φυτόκο κάθε φορά κάνει πετυχημένες αιμοδοσίες. «Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που υπήρχε ανάγκη. Κι αυτό γιατί λόγω των εορτών και του κορωνοϊού περνούσαμε μια δύσκολη περίοδο όχι μόνο στον Βόλο, αλλά γενικά σε όλη την Ελλάδα» επισήμανε, συμπληρώνοντας πως «οι εξορμήσεις για εμάς, όπου οι σύλλογοι φροντίζουν να πραγματώνουν τον ρόλο τους που είναι η προσέλκυση των αιμοδοτών, είναι πολύ σημαντικές και χαιρόμαστε να έχουμε τέτοιες συνεργασίες. Ο κόσμος στηρίζει το έργο μας και εύχομαι να συνεχίσει έτσι».
Να σημειωθεί πως στην εθελοντική αιμοδοσία τις υπηρεσίες της παρείχε η νοσοκόμα κ. Αριστέα Χατζηγαλανού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το