Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στο Φυτόκο με συμμετοχή νέων ανθρώπων – Μόνιμες και πάγιες οι ανάγκες για αίμα

Τη δεύτερη για φέτος εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσε ο Αγροτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου, στο τέρμα του οικισμού, πάνω από τον ιερό ναό τής Παναγίας. Στα αισιόδοξα μηνύματα από την εθελοντική αιμοδοσία είναι ότι όλο και περισσότεροι νέοι σε ηλικία άνθρωποι αιμοδοτούν. Σημαντικό να τονιστεί ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα, ώστε να είναι ασφαλείς οι αιμοληψίες, με τον κόσμο να μην έχει λόγο να φοβάται, γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι μόνιμες και πάγιες, όπως τονίστηκε.
Στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», συγκεντρώθηκαν 15 φιάλες αίματος.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Φυτόκου κ. Παναγιώτης Μαστροπαναγιώτης τόνισε η συγκεκριμένη εθελοντική αιμοδοσία είναι η δεύτερη για το 2021.
Ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος τα τελευταία 5 χρόνια και σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία η συμμετοχή είναι μεγάλη από μέλη και φίλους του. «Το ενθαρρυντικό είναι ότι έχουμε ανταπόκριση από νέα σε ηλικία άτομα. Και αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα. Ο στόχος μας σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία είναι να μαζεύουμε 20 φιάλες αίματος, από τις οποίες οι μισές προέρχονται από την αιμοληψία νέων ανθρώπων» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι μέλη και φίλοι του Συλλόγου στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημαντικότατο έργο του Συλλόγου Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», που απαρτίζεται από εθελοντές, για αυτό, όπως είπε, «γινόμαστε μέλη της «Αλληλεγγύης» και όταν παραστεί ανάγκη παίρνουμε αίμα για κάποιο μέλος μας ή συμμετέχοντα στην εθελοντική αιμοδοσία».
Από την πλευρά της η γιατρός της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Στυλιανή Μπέργιου τόνισε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος. «Να τονίσουμε ότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται από εμάς, ώστε να είναι ασφαλείς οι αιμοληψίες μας. Να μην φοβάται ο κόσμος να έρθει για αιμοληψία. Τους περιμένουμε, γιατί οι ανάγκες για αίμα είναι μόνιμες και πάγιες» ανέφερε.
Να σημειωθεί ότι στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία βοήθησε και η νοσοκόμα της Αιμοδοσίας κ. Θεοχάρη Χατζή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το