Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ – Από το 2003 λειτουργεί στο σχολείο τράπεζα αίματος

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας το οποίο βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου. Στο σχολείο λειτουργεί τράπεζα αίματος από το 2003 και πολλές φορές χρειάστηκε να βοηθηθούν ενήλικες μαθητές αλλά και συγγενείς τους.
Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου μετέβη στο σχολείο από τις 5 το απόγευμα και παρέμεινε εκεί για τρεις περίπου ώρες.. Το εσπερινό ΕΠΑΛ διαθέτει ενήλικες μαθητές, επομένως ήταν πιο εύκολο για τους φοιτούντες να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Η τράπεζα αίματος λειτουργεί με καταστατικό από το σχολικό έτος 2003-2004, είναι συνδεδεμένη με το υπουργείο Υγείας, έχει ενεργούς δότες μαθητές/ήτριες, εκπαιδευτικούς, αλλά και πολίτες που προσφέροντας αίμα γίνονται άμεσα μέλη της. Η τράπεζα αίματος εκτός από τα μέλη της και τα άτομα Α΄ βαθμού συγγένειας, βοηθά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ή περιπτώσεις που αφορούν έκτακτες – επείγουσες ανάγκες για αίμα.

Ο διευθυντής του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας κ. Στέργιος Ταχούλας υπογράμμισε πως «ήταν η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε τη φετινή χρονιά και θα ακολουθήσει και άλλη. Η συμμετοχή των μαθητών και των καθηγητών ήταν ικανοποιητική και ανέδειξε ακόμη περισσότερο την τράπεζα αίματος η οποία έχει δημιουργηθεί στο σχολείο μας από το 2003. Μέλημά μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την τράπεζα αίματος η οποία πολλές φορές κατά το παρελθόν χρειάστηκε, αφού δόθηκαν μονάδες αίματος σε μαθητές, καθηγητές και συγγενείς τους.
Στο σχολείο οι εγγεγραμμένοι μαθητές ανέρχονται φέτος στους 375 εκ των οποίων οι ανήλικοι είναι μόλις δεκαπέντε. Ωστόσο πολλοί από τους 375 εγγεγραμμένους δεν έχουν ξεκινήσει καν να παρακολουθούν τα μαθήματα και ο λόγος είναι πως βρήκαν εργασία για να επιβιώσουν, άρα δεν υπάρχει χρόνος για τη φοίτηση. Άλλωστε αρκετοί μαθητές δεν εργάζονται και προσπαθούν να βρουν δουλειά» κατέληξε ο κ. Ταχούλας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το