Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία χθες στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου από γονείς και καθηγητές

Την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς μετέδωσαν στους μαθητές με την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε χθες στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου οι γονείς και οι καθηγητές των δύο σχολικών μονάδων.
Στο 3ο Γυμνάσιο έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικά χρόνια τράπεζα αίματος και αποτελεί θεσμό πλέον η διεξαγωγή δύο φορές τον χρόνο εθελοντικών αιμοδοσιών.
Στο πλαίσιο αυτό χθες το πρωί βρέθηκε στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου και δεκάδες γονείς, καθηγητές, συγγενείς των μαθητών και άλλοι συμπολίτες προσήλθαν και έδωσαν αίμα που τόσο πολύτιμο είναι σε διάφορες έκτακτες καταστάσεις.

Η φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Βόλου και υπεύθυνη εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων για την αιμοδοσία κ. Ασημίνα Σαρδέλη επισήμανε πως «η εθελοντική αιμοδοσία ήταν μια γιορτή για τα δύο σχολεία που τη συνδιοργάνωσαν. Ήταν η γιορτή της προσφοράς, αιμοδότες ήρθαν στο σχολικό συγκρότημα και έδωσαν αίμα στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης, της προσφοράς και του εθελοντισμού. Παράλληλα μοίρασαν χαμόγελα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το σχολείο εδώ και 2,5 χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική του τράπεζα αίματος και μπορεί και στηρίζει ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εθελοντικές αιμοδοσίες διοργανώνουμε δύο φορές τον χρόνο, τον Νοέμβριο και τον Μάιο».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Λία Ρηγάκη επισήμανε πως «ο σύλλογος συμμετείχε ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία και είχαμε συνεργασία και με τους γονείς και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βόλου. Η αιμοδοσία ήταν ένα έμπρακτο παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά μας, γιατί μια εικόνα χίλιες λέξεις. Τα παιδιά μαθαίνουν, βλέπουν πώς οι γονείς και οι καθηγητές τους δίνουν αίμα, και έτσι μεγαλώνοντας και αυτοί θα θελήσουν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες».
Συμπλήρωσε δε πως «ο σύλλογος γονέων είναι κοντά σε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου, ώστε οι μαθητές να εκπαιδευτούν καλύτερα».

Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Παναγιώτης Μανδράκης είπε πως «η λειτουργία της τράπεζας αίματος στο σχολείο είναι πολύ σημαντική, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις καθηγητών που χρειάστηκαν μονάδες αίματος για συγγενικά τους πρόσωπα», και πρόσθεσε πως «η συνεισφορά του συλλόγου γονέων στο σχολείο είναι πολυποίκιλη».
Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης επισήμανε πως «υπήρξαν και αρκετοί μαθητές που θέλησαν να δώσουν αίμα, αλλά λόγω ηλικίας δεν μπορούσαν να το κάνουν στο σχολείο, παρά μόνο με τη συναίνεση του γονέα στο Νοσοκομείο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το