Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία από την “Αλληλεγγύη” στο πλαίσιο της καμπάνιας «Δώσε Αίμα για έναν Κόσμο πιο Υγιή»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, διοργανώνει την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 από 9.00 μέχρι 13.00 στον προαύλιο χώρο της Περιφέρειας (πρώην Νομαρχία) .
Το θέμα της φετινής καμπάνιας είναι «Δώσε Αίμα για έναν Κόσμο πιο Υγιή». Γι’ αυτό «Η Αλληλεγγύη» κάνει έκκληση σε όλους τους εθελοντές που δεν έχουν αιμοδοτήσει το τελευταίο τρίμηνο αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να πάρει μέρος στην αιμοδοσία γιατί οι ανάγκες αίματος δεν σταματάνε, τα ατυχήματα αυξάνονται, οι χρόνιοι πολυμεταγγιζόμενοι θέλουν αίμα κάθε μήνα και στο νοσοκομείο δεν υπάρχει αίμα για τα χειρουργεία που έχουν οριστεί. Η αιμοδοσία είναι ασφαλής γίνεται με μάσκα και με απολύμανση γι αυτό δεν πρέπει να φοβάται κανένας.

Ο Δήμος Βόλου
Tο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» πραγματοποιεί εξόρμηση της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Βόλου με κινητή μονάδα, προκειμένου να προσφερθεί εθελοντικά αίμα από πολίτες του Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη (15 Ιουνίου).

Ο Δήμος Βόλου στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση με στόχο την αφύπνιση και την ενημέρωση και η στάθμευση της κινητής μονάδας στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου του Βόλου έχει χαρακτήρα και πρακτικό λόγω της ευκολίας πρόσβασης εθελοντών, αλλά και συμβολικό, καθώς η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου αποδεικνύει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει την εθελοντική αιμοδοσία και να συμβάλλει, προκειμένου να αναπτυχθεί ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών. Σημειώνεται δε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την πανδημία του κορωνοϊού, αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου στο Πεδίο του Άρεως, ο οποίος παραχωρήθηκε από το Δήμο Βόλου στην αρμόδια υπηρεσία για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σχετικά με την Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, αναφέρει: «Την αξία και τη σημασία της αιμοδοσίας τη γνωρίζουμε όλοι μας. Πρέπει ωστόσο όλοι μας να κάνουμε την αρχή για να υπάρξει συνέχεια και η συνέχεια να γίνει συνήθεια για να μπορέσει να υπάρχει ζωή. Για να περάσει το μήνυμα στα παιδιά μας και από αυτά στα παιδιά τους. Η ευθύνη όλων μας για τη διασφάλιση της ζωής είναι μεγάλη. Μεγαλύτερη όμως είναι η αξία της Ζωής. Ας δώσουμε ζωή από τη ζωή μας».

Η κινητή μονάδα της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Βόλου θα βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου Βόλου τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 6.00μ.μ. έως τις 8.00 το βράδυ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το