Τοπικά

Εθελοντικές δράσεις στο 4ο Δημοτικό Βόλου από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές (photos)

Ο εθελοντισμός βρήκε την καλύτερη έκφρασή του στο 4ο Δημοτικό Βόλου, όπου από το Σάββατο γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί άρχισαν να εξωραΐζουν τον αύλειο χώρο του σχολείου και να βάζουν χρώμα και πινελιές σε διάφορα σημεία του διδακτηρίου.


Με δημιουργικότητα, συνεργατικότητα και πολύ μεράκι τα μέλη της σχολικής κοινότητας προχώρησαν σε ενδιαφέρουσες δράσεις για να κάνουν το σχολείο πιο όμορφο, πιο παιχνιδιάρικο, πιο δημιουργικό και ελκυστικό.
Έτσι ζωγράφισαν σε τοίχους και δημιούργησαν όμορφες εικόνες, φύτευσαν λουλούδια και φυτά, ενώ σχεδίασαν και παιχνίδια στο δάπεδο.
Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου και εκπαιδευτικούς έδωσαν το χρώμα εθελοντισμού που έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία.

Όπως τονίστηκε από το σχολείο «με τις δράσεις που σκεφτήκαμε όλοι μαζί – γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί – με αφορμή την εβδομάδα εθελοντικής προσφοράς στο πλαίσιο του δικτύου «Let’s Do It Greece!» γινόμαστε κι εμείς μια κουκιδίτσα στον χάρτη της Ελλάδας! Ε, και τι μ’ αυτό; Μια κουκίδα είναι λίγη φυσικά, όμως ο χάρτης είναι γεμάτος με κουκίδες δημιουργίας και ιδεών, που ομορφαίνουν κομματάκι-κομματάκι όλη την επικράτεια. Επειδή όλοι μαζί μπορούμε. Εμείς ζωντανεύουμε του σχολείου μας κάθε γωνιά! Υιοθετούμε δέντρα και πουλιά! Φυτεύουμε νέα φυτά και φροντίζουμε τα πουλάκια στη γειτονιά! Στην αυλή μας θα βρίσκουν πάντα φωλιά! Φτιαγμένη γι’ αυτά αποκλειστικά! Και μια ταΐστρα μεγάλη, χρωματιστή θα τους προσφέρει πάντα νερό και φαΐ. Βάφουμε, καθαρίζουμε και σχεδιάζουμε, παιχνίδια επιδαπέδια δημιουργούμε και διασκεδάζουμε».

Η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Βόλου κ. Ελένη Κυριέρη επισήμανε πως «με κέφι, ομαδικότητα, διάθεση για συνεργασία και προσφορά, ουσιαστική και πολύ καλλιτεχνική δράση, προχωρήσαμε στην εβδομάδα εθελοντικών δράσεων. Και ευχαριστούμε τους εθελοντές γονείς, καθώς και τα παιδιά για το όμορφο φιλο-περιβαλλοντικό σχολείο που μας ετοιμάζουν με πολύ μεράκι».
Από το 4ο Δημοτικό Βόλου ετοιμάζονται άλλες δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, η μία που είναι ένα αφιέρωμα για την τέχνη και η άλλη για την αγάπη της μητέρας πλαισιωμένη από μουσική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το