Ελλάδα

Εθαψαν λάθος βρέφος

μωρό

Μια μακάβρια και συγχρόνως τραγική περιπέτεια για ένα ζευγάρι στα Γιάννενα που έχασε την περασμένη Κυριακή το μωρό της, το οποίο είχε γεννηθεί πρώρα στις 22 Ιανουαρίου και παρουσίασε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Χτες το πρωϊ έκαναν την κηδεία του παιδιού τους αλλά λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκαν από την αστυνομία ότι είχε γίνει λάθος από το νεκροτομείου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και τους έδωσαν…άλλο μωρό για να κηδέψουν. Σε ό,τι αφορά το μωρό που κηδεύτηκε, οι πληροφορίες χτες το βράδυ ήταν ακόμη συγκεχυμένες, αφού γινόταν λόγος για γονείς από την Αλβανία ή για βρέφος που έφτασε στο νοσοκομείο από την Κέρκυρα.

Η τραγωδία για την οικογένεια του Σπ.Γεωργ. ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου, όταν η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε όμως πρόωρα. Το νεογνό που παρουσίαζε σοβαρά πρόβλημα μπήκε σε ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά οι γιατροί παρά τις προσπάθειες τους δεν κατάφεραν να το σώσουν και το άτυχο κοριτσάκι εξέπνευσε το απόγευμα της Κυριακής. Την κηδεία που έγινε χτες ανέλαβε γραφείο κηδειών που παρέλαβε απευθείας το νεκρό νεογνό από το νεκροτομείο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως ο υπάλληλος του νεκροτομείου που έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και μια εβδομάδα έκανε λάθος και παρέδωσε στο γραφείο τελετών διαφορετικό νεογνό. Η διαπίστωση έγινε λίγες ώρες αργότερα αλλά ήταν ήδη αργά γιατί το νεκρό νεογνό είχε ήδη ταφεί. Λίγο μετά που οι τραγικοί γονείς είχαν ολοκληρώσει την κηδεία ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία για το μακαβριο λάθος. Να σημειωθεί ότι το βρέφος που παραδόθηκε ήταν…αγοράκι αλλά ούτε οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών διαπίστωσαν το λάθος.

Χτες το βράδυ ο Σπ. Γεωργ. Προσήλθε στο νεκροτομείο και έκανε την αναγνώριση του δικού του παιδιού Για ο όλο θέμα διατάχθηκε ενορκη διοικητική εξέταση από τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το