Τοπικά

«Έσβησε» ξαφνικά μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του διευθυντής του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας

dellis1

Μια σημαντική απώλεια θρηνεί η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, με τον αιφνίδιο θάνατο του διευθυντή του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας (ΕΠΑΛ), Τριαντάφυλλου Δελλή.

Ο οποίος, το μεσημέρι της Παρασκευής ετοιμαζόταν με τη σύζυγό του και τις δύο δίδυμες κόρες τους, να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους στην Κομοτηνή – όπου οι κοπέλες είναι πρωτοετείς φοιτήτριες – και ξαφνικά έπεσε στο έδαφος, χωρίς κανείς να προλάβει να τον βοηθήσει. Το νήμα της ζωής του, είχε κοπεί τόσο πρόωρα, εκεί, μπροστά στα μάτια των πιο αγαπημένων του ανθρώπων, μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Γιατροί που τον παρέλαβαν στο νοσοκομείο, απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του, ενώ φως στα ακριβή αίτια, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή. Να σημειωθεί πάντως, πως η «συμπτωματολογία θανάτου» του, παραπέμπει σε ανακοπή καρδιάς, για την οποία – όπως δηλώνουν οι οικείοι του – ποτέ δεν είχε παραπονεθεί ή είχε κάποιο προειδοποιητικό σημάδι.

Ο εκλιπών ήταν ένας από τους εκπαιδευτικούς που τήρησε με πάθος και ευαισθησία τις παιδαγωγικές αρχές, με μεγάλη πίστη και αγάπη στη νέα γενιά.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ήταν διευθυντής στο 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας, όπου αγωνίστηκε για την παροχή καλύτερης παιδείας στους μαθητές του σχολείου, έχοντας μάλιστα να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση στον χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης, με την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων, το 2013, καθώς και τις διαθεσιμότητες συναδέλφων του.

Στάθηκε σταθερά στις πρώτες θέσεις του αγώνα, ενάντια στην υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, αγωνιώντας για το μέλλον της και στηρίζοντας τον ρόλο της στην παιδεία της χώρας μας.

Στο σχολείο του δεν ήταν απλώς ο διευθυντής, ήταν ένας άνθρωπος πρώτα απ’ όλα, που η συμπεριφορά του και κάθε δράση του, αναδείκνυε την αγάπη και το μεγάλο ενδιαφέρον του, για τους μαθητές του. Ενδιαφερόταν για τα προβλήματά τους και σε πολλές περιπτώσεις παρενέβαινε διακριτικά να βοηθήσει την κάθε οικογένεια μαθητών του, ξεχωριστά, και να στηρίξει τους έφηβους στον δύσκολο δρόμο τους,

Ξεχώρισε επίσης για τη μεγάλη ευαισθησία που έδειξε γενικότερα στα κοινωνικά προβλήματα, οργανώνοντας σεμνά και αθόρυβα, δράσεις αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης σε οικογένειες που είχαν ανάγκη, παρακινώντας και δίνοντας το παράδειγμα στους μαθητές του να προσφέρουν φιλανθρωπικό έργο.

Ο Τριαντάφυλλος Δελλής, πριν από το 4ο ΕΠΑΛ, ήταν διευθυντής στο 2ο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Λάρισας, και ακολούθως διευθυντής στο 3ο ΣΕΚ Λάρισας.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας και ήταν ένα από τα δραστήρια μέλη της, ενεργός συνδικαλιστής.

Ψήφισμα συλλυπητηρίων για τον θάνατό του, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, οι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ, καθώς και οι εκπαιδευτικοί στο 13ο Λύκειο Λάρισας, το οποίο συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ.

Η οικογένεια έχει ένα ακόμη παιδί που σπουδάζει στη Σχολή Ευελπίδων.

  • Η κηδεία του θα γίνει στις 3.30 μ.μ. σήμερα από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στη Λάρισα.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το