Κόσμος

Έσπασε τα ρεκόρ ο υδράργυρος στις ΗΠΑ: Άγγιξε τους 54 βαθμούς Κελσίου

Θερμοκρασία ρεκόρ σημειώθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου στην Κοιλάδα του θανάτου των ΗΠΑ (Death Valley), καθώς ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 54,4 βαθμούς Κελσίου (130 Φαρενάιτ).
Εάν επιβεβαιωθεί, αυτή θα είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 1913 ξανά στην ίδια περιοχή. Επίσης, η συγκεκριμένη θερμοκρασία αποτελεί ρεκόρ για τον μήνα Αύγουστο στις ΗΠΑ. Επιπλέον συγκαταλέγεται μέσα στις 3 υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν σημειωθεί στον πλανήτη. Η Κοιλάδα του Θανάτου είναι κοιλάδα στις πολιτείες Καλιφόρνια και Νεβάδα, λίγα χιλιόμετρα δυτικά του Λας Βέγκας.

Παράλληλα, νέο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας σημειώθηκε και στην Ιαπωνία, καθώς την Δευτέρα 17/8 στην περιοχή Hamamatsu ο υδράργυρος έφτασε τους 41.1 Κελσίου, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2018. Η Χαμαμάτσου είναι πόλη στην κεντρική Ιαπωνία, 260 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο με πληθυσμό 791,707 κατοίκους. Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι αρκετά συνηθισμένες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο ποτέ δεν έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το