Τοπικά

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα των λογιστικών γραφείων από επιχειρήσεις και εργαζόμενους για τα 800 ευρώ

Τα τηλέφωνα των λογιστών και των φοροτεχνικών έχουν «σπάσει» τις τελευταίες μέρες από τις συνεχείς κλήσεις επαγγελματιών, επιχειρηματιών και εργαζομένων, που θέλουν να μάθουν, αν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ και με ποιες διαδικασίες θα το λάβουν.
Τα τηλεφωνήματα είναι συνεχή, αμέσως μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την επέκταση του προαναφερθέντος επιδόματος, ενώ από προχθές που άνοιξε και η πλατφόρμα και ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων, στα λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία επικρατεί πανικός. Βέβαια η προσέλευση των ενδιαφερομένων στους χώρους των λογιστών απαγορεύεται λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό και η επικοινωνία γίνεται είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Γίνεται ένας χαμός στα λογιστικά γραφεία αυτή την περίοδο. Έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα από επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζόμενους, που θέλουν να μάθουν, αν δικαιούνται το επίδομα, πώς γίνεται η διαδικασία και πρέπει να τα εξηγούμε όλα αυτά μία, δύο και τρεις φορές», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας κ. Άρης Παπανδρέου, μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» και πρόσθεσε πως «όλοι οι συνάδελφοι έχουν πέσει με τα μούτρα, για να διαβάζουν και να παρακολουθούν τις εξελίξεις, για τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος».

Τα ερωτήματα είναι πολλά από επιχειρήσεις, που έκλεισαν, άλλες που λειτουργούν με χαμηλούς τζίρους, καθώς και επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στους προβλεπόμενους ΚΑΔ και θέλουν να δουν, τι μπορούν να κάνουν, για να έχουν κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις. Άλλωστε υπάρχουν πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις και οι λογιστές θα πρέπει να βρουν τις λεπτομέρειες των όρων για να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους. Για παράδειγμα, κάποιες καφετέριες έκλεισαν, αλλά λειτουργούν με τη μορφή του take away. Επίσης υπάρχουν και διαφορές σε εμπορικά καταστήματα για την καταβολή του ενοικίου. Πολλά τηλεφωνήματα προέρχονται και από επιχειρήσεις, που λειτουργούν με χαμηλούς τζίρους και ενδιαφέρονται να προχωρήσει το προσωπικό τους σε αναστολή εργασίας για να λάβει το επίδομα των 800 ευρώ. Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί πως ένα ποσοστό 50% των ήδη λειτουργούντων επιχειρήσεων θα ενδιαφερθεί για την αναστολή εργασίας του προσωπικού του, καθώς σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο δεν είναι σίγουρο, αν θα μπορεί να το πληρώνει. Πάντως, όπως αναφέρουν οι λογιστές, το στοίχημα για την αγορά είναι, να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, να σταθεροποιηθούν και να μην κλείσουν διά παντός, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να προσλάβουν ξανά κόσμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το