Τοπικά

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, που συνεδριάζει την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, έρχεται προς έγκριση η παραχώρηση της αίθουσας αμφιθεάτρου του Δράγνειου Δημαρχιακού Μεγάρου της δημοτικής ενότητας Νέας Αγχιάλου στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Ο δημοτικός οργανισμός ζητεί την παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση της διδασκαλίας της Μικτής Χορωδίας Νέας Αγχιάλου κάθε Δευτέρα και ώρα 18:30 έως 20:30. Η παραχώρηση θα γίνει έως 31 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα αναμένεται να εγκριθεί ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος, υπήρξε προγενέστερη έγκριση με την 559/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, επειδή όμως η Δομή, παρότι έγινε προσπάθεια, μέσα από τρεις ανοιχτούς δημόσιους διαγωνισμούς να λειτουργήσει, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Στο μεσοδιάστημα αυτό υπήρξε αλλαγή της νομοθεσίας -με το ΦΕΚ 1160/8-4-2019- περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες, και σε συνδυασμό με την έγκριση μελέτης σκοπιμότητας του ενός από τα δύο κτίρια από το υπουργείο Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Αλληλεγγύης που κάνει λόγο για έξι άτομα ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου ζητεί να εγκριθεί ο παρόν κανονισμός λειτουργίας αθροιστικά πλέον δεκατεσσάρων ατόμων προκειμένου να κατατεθεί αμφότερος και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Τροποποίηση για την παρέμβαση στη Μαιάνδρου
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί και η τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης του Δ.Σ. για την έγκριση παρέμβασης στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων πάρκιν και διαπλάτυνση πεζοδρομίου. Σύμφωνα με την τροποποίηση στην οδό Μαιάνδρου θα γίνει διαπλάτυνση του υφιστάμενου πεζοδρομίου σε βάρος του οδοστρώματος. Το συνολικό μήκος της επέμβασης είναι περίπου 200 μ. (από την οδό Ειρήνης έως την οδό Ιατρού Β. Σκούρα). Το πλάτος του νέου οδοστρώματος θα γίνει σταθερό (10.00 μ.) επιτρέποντας τη διαμόρφωση διπλής λωρίδας μονόδρομης κίνησης πλάτους (6.50 μ.), χώρου στάσης, δεξιά ως προς την κίνηση των οχημάτων (πλάτους 2.00 μ.) και λωρίδας ποδηλάτου, αριστερά ως προς την κίνηση οχημάτων (πλάτους 1.50 μ.).
Το καθαρό πλάτος του οδοστρώματος μετά την παρέμβαση διαμορφώνεται στα (2.00 + 6.50 + 1.50 = 10.00 μ.).

Ανάθεση αποκομιδής απορριμμάτων
με ζώα στη Μακρινίτσα
Θα γίνει επίσης ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων με ζώα εντός του παραδοσιακού οικισμού στη Μακρινίτσα έναντι του ποσού των 18.227,16 ευρώ για διάστημα 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Ο οικισμός της Μακρινίτσας θεωρείται σύμφωνα με το διάταγμα του Πηλίου παραδοσιακός και απόλυτης προστασίας.
Η πρόσβαση για τον καθαρισμό από τα απορρίμματα και λοιπά υλικά (κλαδιά, άχρηστα ογκώδη αντικείμενα κ.λπ.) στους λιθόστρωτους δρόμους και καλντερίμια μπορεί να γίνει μόνο με ζώα (εργασία που γίνεται δύο φορές την εβδομάδα κατά τους χειμερινούς μήνες, εκτός από τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα που γίνεται τέσσερις φορές την εβδομάδα και τρεις φορές την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες).

Απαγόρευση διέλευσης οχημάτων
σε τμήμα της οδού Πλαστήρα
Κανονιστική απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εξέδωσε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για την ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και ατόμων με αναπηρία που κινούνται στην παραλιακή περιοχή, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου ανάπλασης που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στο Πάρκο Αναύρου. Σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση απαγορεύεται η διέλευση και στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών/μοτοποδηλάτων στο τμήμα της οδού Πλαστήρα από την οδό Ιατρού Τζάνου έως και την είσοδο του ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας και προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας. Επίσης αμφιδρομείται η οδός Τσιτσιλιάνου από την οδό Πλαστήρα έως την οδό Σαράτση. Ακόμη αμφιδρομείται η οδός Πλαστήρα από την είσοδο του ΟΚΑΝΑ έως την οδό Αθανασάκη, προκειμένου να διενεργείται απρόσκοπτα η κυκλοφορία στη γειτονική περιοχή. Η απόφαση ισχύει όσο υπάρχει τοποθετημένη η κατάλληλη σήμανση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το