Τοπικά

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 30χρονου βοσκού στο Φυτόκο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 30χρονου βοσκού ο οποίος αγνοείτο από το βράδυ της Παρασκευής και μετά από ένα 24ωρο ερευνών, οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς, επέστρεψε τελικά μόνος στο ποιμνιοστάσιο όπου εργάζεται, στην περιοχή του Φυτόκου.

Ο 30χρονος, αλβανικής καταγωγής, με σύζυγο και παιδί στην Αλβανία, πήγε το απόγευμα της Παρασκευής να βοσκήσει το κοπάδι, αλλά το βράδυ τα πρόβατα επέστρεψαν μόνα τους πίσω. Ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού θορυβήθηκε και άρχισε να τον ψάχνει μαζί με συγγενείς του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές και αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες από άνδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή προς Άνω Κερασιά, την οποία τα κλιμάκια «χτένισαν» μέχρι τις 8 το βράδυ, δίχως όμως να εντοπίσουν ίχνος του 30χρονου βοσκού.

Επειδή νύχτωνε και οι έρευνες έπρεπε να σταματήσουν, ειδοποιήθηκε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων να αναλάβει δράση από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να συμβεί, αφού ο 30χρονος έκανε την εμφάνισή του στο ποιμνιοστάσιο γύρω στις 10 το βράδυ.
Όπως εξήγησε στον ιδιοκτήτη του κοπαδιού, το βράδυ της Παρασκευής σταμάτησε στο γλέντι που είχαν οι καρβουνάδες της περιοχής και κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ, με αποτέλεσμα, όταν πήρε τον δρόμο της επιστροφής, να πέσει σε ένα χαντάκι και να τραυματιστεί. Προφανώς, έμεινε εκεί έως ότου περάσει η επήρεια του αλκοόλ και όταν συνήλθε, μετά από ένα 24ώρο σχεδόν, επέστρεψε στον τόπο της εργασίας του, αφού τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το