Τοπικά

Έσερνε στο δρόμο τον σκύλο του για να τον σκοτώσει και η ποινή του ήταν φυλάκιση ενός έτους

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε χθες το τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 69χρονο συνταξιούχο από τα Φάρσαλα, τον οποίο έκρινε ένοχο για βασανισμό και θανάτωση σκύλου. Στον καταδικασθέντα, στον οποίο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, δόθηκε η δυνατότητα έφεσης.

Ο 69χρονος είχε συλληφθεί στις 10 Ιουνίου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού, με την κατηγορία του βασανισμού και της θανάτωσης σκύλου.
Ειδικότερα, στις 9 Ιουνίου το βράδυ, είχε υποβληθεί σχετική καταγγελία στις αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης βασάνιζε σκύλο, σέρνοντάς τον στο δρόμο με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τη θανάτωσή του. Οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο, αναφέρθηκε στο περιστατικό και ότι του είχαν κάνει σινιάλο διερχόμενοι οδηγοί, για το τι συνέβαινε με τον σκύλο στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου. Την ενοχή του κατηγορούμενου πρότεινε και ο εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Μάλιστα ο καταδικασθείς φέρεται να είχε πετάξει σε παρακείμενο οικόπεδο τον σκύλο που είχε χάσει τη ζωή του.
Ο 69χρονος υποστήριξε ότι είναι φιλόζωος, ότι το σκυλί το μετέφερε από το σπίτι του στο εξοχικό του και ότι πήδησε από την καρότσα που ήταν δεμένο, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να κρεμαστεί και να χάσει τη ζωή του και ότι δεν είχε αντιληφθεί, τι συνέβαινε.
Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή και χρηματική ποινή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το