Τοπικά

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα Κ.Δ.ΑΠ. και τους Παιδικούς Σταθμούς 

Ερώτηση κατέθεσαν 49 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνας Παπανάτσιου, για τον “πρωτοφανή αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα Κ.Δ.ΑΠ. και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων”. Όπως αναφέρουν:
Μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δράσεως «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», πολλές είναι οι έντονες και οργισμένες διαμαρτυρίες εκ μέρους των γονέων οι οποίοι ενώ πληρούσαν τα κριτήρια που έθετε η σχετική Πρόσκληση, παρέμειναν εκτός δομών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.).
Η κυβέρνηση, όρισε εκ των προτέρων ότι μόνον το 35% του συνολικού φετινού προϋπολογισμού των vouchers μπορεί να διατεθεί για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμΕΑ. Φέτος όμως, λόγω των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, που κάθε χρόνο αύξανε τις δαπάνες και τα παιδιά που έπαιρναν voucher, υπήρξε διπλασιασμός, σε σχέση με το 2019, των αιτήσεων για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ (66.000 αιτήσεις επιπλέον).
Μέσα σε μια τετραετία ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρέλαβε από τη ΝΔ το 2015, 79.000 vouchers, κόστους 170 εκ., τα διπλασίασε, φθάνοντας το 2019 τα 155.000 vouchers, δαπάνης 279 εκ., εκ των οποίων 220 εκ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, ικανοποιώντας τις δεσμεύσεις του ότι κανένα παιδί με πλήρη φάκελο δεν θα μείνει εκτός σταθμών και ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.
Η κυβέρνηση οδηγεί συνειδητά στην ανεργία και εργασιακή αβεβαιότητα εκατοντάδες εργαζόμενους στις δομές και 65.000 παιδιά αποκλεισμένα, λόγω μιας φιλελεύθερης πολιτικής προσέγγισης και όχι ως μια παιδαγωγική, ελεύθερη δημιουργική απασχόληση που ουσιαστικά και έμπρακτα στηρίζει την Ελληνική οικογένεια σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.
Συνολικά 2.119 παιδιά από τους οκτώ Δήμους της Μαγνησίας μένουν εκτός της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» της περιόδου 2020-21, παρότι πληρούσαν όλα τα κριτήρια που έθετε το πρόγραμμα.
Ερωτώνται λοιπόν οι κ.κ. Υπουργοί Εσωτερικών κ΄ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
Προτίθενται να μεριμνήσουν ώστε να εξευρεθούν ή/και αξιοποιηθούν άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι, ώστε να χορηγηθούν voucher σε όλες τις μητέρες που πληρούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια που τέθηκαν, που έλαβαν υψηλή μοριοδότηση και τελικά μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης συμμετοχής τους, απορρίφθηκαν φέτος για πρώτη φορά από το Πρόγραμμα;
Προτίθενται να ενισχύσουν από οποιαδήποτε άλλη πηγή τη χρηματοδότηση των δομών ΚΔΑΠ;
Ποια πρωτοβουλία προτίθενται να αναλάβουν για την αντιμετώπιση της εργασιακής ανασφάλειας που χαρακτηρίζει τον εν λόγω κλάδο, το έργο του οποίου ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως σπουδαίο σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων των δομών στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τον Δεκέμβρη του 2016 στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν στην ανωτέρω επιστολή; Εάν ναι, ποια είναι αυτή και προτίθεστε να την υλοποιήσετε άμεσα και πριν την έναρξη του σχολικού έτους;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το