Τοπικά

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη του Βόλου.

Η ερώτηση εστιάζει στις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η πολιτεία για τον εντοπισμό της πηγής του προβλήματος και την αντιμετώπισή του, καθώς και για το ποιος ευθύνεται για τα προβλήματα υγείας των παιδιών και των κατοίκων της περιοχής εξ αιτίας της ρύπανσης.

Το κείμενο της Ερώτησης:

Οι πολίτες του Βόλου διαμαρτύρονται για τη ρύπανση του αέρα, που ταλανίζει τον Βόλο, εδώ και χρόνια. Η οσμή του καμένου πλαστικού ταλαιπωρεί μικρούς και μεγάλους. Μύτες και λαιμοί που καίνε, δυσφορία και πονοκέφαλοι είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα, που αντιμετωπίζουν πολλοί Βολιώτες καθημερινά, λόγω της έντονης δυσοσμίας που πλήττει την πόλη, ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στην ΑΓΕΤ, με απρόβλεπτες δυσμενείς συνέπειες για την υγεία όλων.

Παρ’ όλο που η δυσοσμία του καμένου πλαστικού κυριαρχεί στον Βόλο και παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες των πολιτών και των επιστημονικών φορέων, κανείς από τους αρμοδίους δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον εντοπισμό της δυσοσμίας και της ρύπανσης, που μαστίζουν την πόλη.

Και το σημαντικότερο, όπως καταγγέλλουν οι Βολιώτες, είναι ότι, παρόλο που ο Ιατρικός Σύλλογος της Μαγνησίας κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για την υγεία της πόλης του Βόλου, οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας δεν ενδιαφέρονται για το πρόβλημα της ρύπανσης. Η εγκατάλειψη των κατοίκων της πόλης από την ελληνική Πολιτεία είναι πασιφανής. Το θέμα αυτό είχε επισημανθεί και στο παρελθόν, αλλά λύση δεν δόθηκε.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί
1. Τι προτίθεσθε να πράξετε, κατά το μερίδιο που σας αναλογεί, ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη του Βόλου;
2. Τι προτίθεσθε να πράξετε, κατά το μερίδιο που σας αναλογεί, ώστε να βρεθεί από πού προέρχεται η ως άνω ρύπανση, ιδίως, δε, η δυσοσμία του πλαστικού και να επιβληθούν οι αντίστοιχες κυρώσεις στους υπευθύνους;
3. Τι είδους και ποιας προελεύσεως είναι τα σκουπίδια που καίγονται στην πόλη του Βόλου;
4. Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για την υγεία των μικρών παιδιών, που πλήττονται εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το