Τοπικά

Ερώτηση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις

Ερώτηση για τα πρόστιμα του Ν. 4174/2013 που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Συμεών Μπαλλής προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές ζητούν να επανεξεταστεί το ισχύον πλαίσιο ώστε κατά την επιβολή προστίμων να λαμβάνεται υπόψη το είδος και το μέγεθος της επιχείρησης, τα τελευταία οικονομικά της στοιχεία καθώς και το είδος και ο αριθμός των παραβάσεων στη βάση της φορολογικής δικαιοσύνης.

 
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου, όποιος επαγγελματίας δηλώσει απώλεια οποιασδήποτε αριθμητικής ποσότητας στοιχείων του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 2.500€, χωρίς περαιτέρω κατηγοριοποίηση, δηλαδή, δεν λαμβάνεται υπόψη κανένα τέτοιο στοιχείο, όπως και το μέγεθος της εταιρείας με αποτέλεσμα να επιβάλλεται το ίδιο πρόστιμο ανεξάρτητα από το είδος της παράβασης είτε πρόκειται για περίπτερο είτε για βιομηχανία.

 
Τέλος, οι βουλευτές επισημαίνοντας την αναγκαιότητα σχετικής ρύθμισης αναφέρουν πως στη σημερινή συγκυρία ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, επιχειρηματίες βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα η επιβολή δυσανάλογων προστίμων να δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το