Τοπικά

Ερώτηση της Ζέττας Μακρή για τη σοβαρή έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους

Η βουλευτής Ν. Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, σχετικά με τη σοβαρή έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους που παρατηρείται στα δημόσια νοσοκομεία μετά από σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της καθημερινής πρωινής εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» και εκτενούς κάλυψης του θέματος από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.
Συγκεκριμένα, η έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους οφείλεται στον ετήσιο προγραμματισμό μικρού αποθέματος των συγκεκριμένων φαρμάκων από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, στη γρήγορη εξάντληση του προϋπολογισμού αυτών και στην αύξηση των νοσούντων που επιλέγουν τα συγκεκριμένα νοσοκομεία για τη θεραπεία τους.
Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό και ευαίσθητο αφού έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείεται η συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής σε μία μεγάλη μερίδα ασθενών που δίνουν τη μάχη καθημερινά με την επάρατη νόσο με κίνδυνο της ζωής τους, η Πολιτεία έχει θεμελιώδη υποχρέωση να εξασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών στην έγκαιρη και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το