Ελλάδα

Ερώτηση στη Βουλή για την Αμφίπολη

amfipoli

Στη Βουλή φέρνουν το θέμα της Αμφίπολης δύο βουλευτές του Ποταμιού, μετά το πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Εθνους» που ανέδειξε τον κίνδυνο ο λόφος Καστά να μείνει απροστάτευτος για δεύτερο χειμώνα λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρ. Μπαλτά, και τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, οι βουλευτές Δράμας και Σερρών του Ποταμιού, Κ. Χαρακίδης και Α. Χατζηδημητρίου αντίστοιχα, ζητούν να πληροφορηθούν πότε θα διατεθούν τα αναγκαία χρήματα ώστε να παραληφθούν οι δύο βασικές μελέτες που έχει συντάξει ο μηχανικός Δ. Εγγλέζος (γεωστατική και γεωδομική), πάνω στις οποίες θα στηριχθεί το έργο της συντήρησης και προστασίας του τύμβου.
Επίσης ρωτούν αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου μοντέλου αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης, με έργα υποδομών, οδικών μεταφορών, τουριστικής αναβάθμισης, που θα βοηθήσουν ολόκληρη τη Μακεδονία, με άμεσο αποτέλεσμα τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.
Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνται στοιχεία του δημοσιεύματος του «Εθνους» στις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με τα οποία ο προγραμματισμός που είχε γίνει από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ήταν να παραληφθούν τον Φεβρουάριο οι δύο μελέτες.
Ετοιμες
Αυτές είναι έτοιμες, αλλά δεν έχουν παραληφθεί μέχρι σήμερα, διότι δεν έχουν διατεθεί τα χρήματα ώστε να πληρωθούν. Οι μοναδικές εργασίες που έγιναν μέχρι σήμερα ήταν να καλυφθούν με λιόπανα τα πρανή, όχι για τη συγκράτηση των χωμάτων που πέφτουν, αλλά για να μη φαίνεται η έκταση των κατολισθήσεων που κάθε μέρα αυξάνει.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το