Τοπικά

Ερώτηση Μπουκώρου για όσους αδυνατούν να λάβουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφορικά με τις περιπτώσεις των ατόμων που αδυνατούν να λάβουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, διότι δεν πληρούν το κριτήριο της οικογένειας.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, «το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών μπορούν να λάβουν οικογένειες με τουλάχιστον δύο (2) μέλη. Ως εκ τούτου, αποκλείονται του επιδόματος μεμονωμένα άτομα που δεν αποτελούν οικογένεια και τα οποία όμως λαμβάνουν ΚΕΑ (επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης), καθώς δεν έχουν άλλους πόρους διαβίωσης. Αρκετές περιπτώσεις εξ αυτών των ατόμων είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΓΑ, χωρίς όμως να μπορούν να ασκήσουν αγροτικές εργασίες λόγω ηλικίας ή προβλημάτων υγείας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν ούτε το κοινωνικό μέρισμα, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη διαβίωσή τους.

Για τη χορήγηση αυτής της εισοδηματικής ενίσχυσης μέσω του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών κριτήριο αποτελεί η οικογενειακή κατάσταση και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. Έτσι, όσοι δεν είναι παντρεμένοι τίθενται εκτός τους επιδόματος».
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ληφθεί μέριμνα για τις ιδιαίτερες αυτές περιπτώσεις των ατόμων που δεν έχουν οικογένεια, ζουν σε ορεινές- μειονεκτικές περιοχές και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το