Τοπικά

Ερώτηση Μπάμπη Ζάχου για τις κοινόχρηστες βρύσες στην Αγριά

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσε ο σύμβουλος της παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Μπάμπης Ζάχος αναφορικά με τις κοινόχρηστες βρύσες στην Αγριά. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του «Στην Αγριά εδώ και ένα μήνα περίπου η υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ σφράγισε όλες τις εξωτερικές κοινόχρηστες βρύσες και με ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι το σφράγισμα τους έγινε λόγω ακαταλληλότητας του πηγαίου πόσιμου νερού. Πως είναι δυνατόν μέχρι εκείνο το διάστημα να είναι κατάλληλο (αυτό αποδεικνύεται από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται ως η Νομοθεσία προβλέπει) και είναι αδύνατον εν μία νυκτί να βγάζουν όλες οι πηγές στη θέση Ανεμούσα ταυτόχρονα πρόβλημα λόγω ύπαρξης κάποιου ορυκτού ή άλλου ξένου σώματος. Τούτο δεν έχει ξανασυμβεί και την ακαταληλλότητα την δείχνουν οι μετρήσεις σταδιακά.
Κ. Πρόεδρο η αλήθεια είναι ότι κάποιος κτηματίας όταν προέβη σε διάνοιξη δρόμου εντός του κτήματός του, έκοψε τον αγωγό που μετέφερε το νερό από τις πηγές προς τη δεξαμενή (άνωθεν του γηπέδου) με αποτέλεσμα αυτός να γεμίσει χώματα κι άλλες φερτές ύλες και έτσι να μην μπορεί το νερό να φτάσει στην δεξαμενή ή αυτό που έφθανε να είναι θολό και ακατάλληλο προς χρήση».
Ο κ. Zάχος ρωτά τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ αν μπορεί η επιχείρηση να αναλάβει την κατασκευή νέου αγωγού κατά μήκος του νόμιμου εγκεκριμένου δρόμου Αγριάς Ανεμούσας και να επανασυνδευθούν οι κοινόχρηστες βρύσες με το πηγαίο νερό που τόσο έχουν ανάγκη αρκετοί συνδημότες του και περαστικοί. Επισημαίνει ακόμη πως αν κριθεί πολυδάπανο ή αξεπέραστο, ας εξεταστεί και η περίπτωση να συνδεθεί το εξωτερικό δίκτυο με τη γεώτρηση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το