Τοπικά

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία

Τη λήψη επαρκών και συγκεκριμένων μέτρων προστασίας, ανάλογων με την ιδιαίτερη φύση και τις εξειδικευμένες ανάγκες των μαθητών και του προσωπικού των Ειδικών Σχολείων, ζήτησε με Eρώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Την ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής με τη συνυπογραφή των Βουλευτών τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη, κ. Τζούφη και κ. Νοτοπούλου, ενώ στήριξαν με τη συνυπογραφή τους και άλλοι 40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, οι εν λόγω σχολικές δομές που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, φιλοξενούν μαθητές με ειδικές ικανότητες και για το λόγο αυτό αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες δυσκολίες όσον αφορά την υγειονομική προστασία τους. «Μεγάλη μερίδα μαθητών των ειδικών σχολείων δεν έχει τη δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών κανόνων,ενώ σημαντικό υγειονομικό κίνδυνο για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αποτελούν οι μετακινήσεις των μαθητών, καθώς αυτές γίνονται με μαθητές άλλων σχολείων και με παραμονή τους εντός των γεμάτων λεωφορείων για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς μάσκα», σημείωσε ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, εν μέσω του σφοδρού δεύτερου κύματος της πανδημίας που πλήττει τη χώρα, το Υπουργείο οφείλει επιτέλους να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μαθητών και καθηγητών των ειδικών σχολείων. «Ένα τέτοιο αναγκαίο μέτρο είναι η συνεχής και στενή ιατρική παρακολούθηση μαθητών και εργαζομένων των Ειδικών Σχολείων με συχνά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ COVID, αλλά και η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, κάτι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει συνολικά για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων από την αρχή της σχολικής χρονιάς», ανέφερε.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι αυξημένο θα πρέπει να είναι όχι μόνο το διδακτικό προσωπικό αλλά και το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων των Ειδικών Σχολείων, ενώ απαραίτητη είναι και η αύξηση των δρομολογίων των μέσων μεταφοράς των μαθητών από και προς τα Ειδικά Σχολεία αλλά και η μείωση των μεταφερόμενων μαθητών ανά μέσο.

«Τα Ειδικά Σχολεία επιτελούν το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης μαθητών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εν μέσω έκτακτων υγειονομικών συνθηκών και για το λόγο είναι ευθύνη του Υπουργείου να διευκολύνει την καθημερινότητά τους και να μεριμνήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση για την επαρκή υγειονομική προφύλαξή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το