Τοπικά

Ερώτηση Λιούπη για την απονομή προσωρινής σύνταξης σε υπαλλήλους ταμείων που συνενώθηκαν στον e-ΕΦΚΑ

Το θέμα της απονομής προσωρινής σύνταξης στους υπαλλήλους ταμείων που συνενώθηκαν στον e-ΕΦΚΑ, έφερε με ερώτησή του στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, ο κ. Λιούπης ενημερώθηκε από εν ενεργεία υπαλλήλους του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) Μαγνησίας, οι οποίοι προηγουμένως ήταν υπάλληλοι του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) και μετέπειτα ενσωματώθηκαν στον Φορέα, ότι δεν δύνανται να καταστούν δικαιούχοι απονομής προσωρινής σύνταξης.

Το ζήτημα αφορά όμως σημαντικό αριθμό εργαζομένων στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε όλη την Επικράτεια και προέκυψε από την κατάργηση του λογαριασμού του ΤΥΔΚΥ, με αποτέλεσμα την αυτόματη κατάργηση των τρίμηνων αποδοχών.
Μετά την ενοποίηση των πρώην ταμείων, ΤΥΔΚΥ και ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ και μετέπειτα στον e-ΕΦΚΑ, δεν προβλέφθηκε νομοθετικά η απονομή προσωρινών συντάξεων για τη συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων του πρώην ΤΥΔΚΥ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισότιμη αντιμετώπιση, αλλά δυσαρμονία μεταξύ των υπαλλήλων, που υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία και μάλιστα στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης e-ΕΦΚΑ.

Ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα καταστούν δικαιούχοι προσωρινής σύνταξης, οι πρώην υπάλληλοι του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ) ή και άλλων ταμείων που μετέπειτα ενσωματώθηκαν στον e-ΕΦΚΑ κι εάν υπάρχουν άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, που δεν δικαιούνται προσωρινή σύνταξη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το