Τοπικά

Ερώτηση Κων. Μαραβέγια για την ηλεκτρονική προώθηση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση, Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερακάκη, για την ηλεκτρονική προώθηση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πολίτες της Μαγνησίας που ζητούν την έκδοση οικοδομικών αδειών είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν επιτόπου στις αρμόδιες υπηρεσίες της οικείας ΔΟΥ και του e-ΕΦΚΑ προκειμένου να διεκπεραιώσουν ορισμένα βήματα της διαδικασίας, όπως είναι η πληρωμή του σημειώματος κατάθεσης εισφορών και η έκδοση ΑΜΟΕ.

Επειδή με βάση την εμπειρία της παρούσας χρονικής περιόδου και τις γνωστές επιπτώσεις από την επιδημία του κορωνοϊού, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η ηλεκτρονική προώθηση των παραπάνω βημάτων, ο κ. Μαραβέγιας ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν πρόκειται να εισαχθεί στο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ και στο TAXISNET η διαδικτυακή διεκπεραίωση των αναγκαίων βημάτων για την έκδοση οικοδομικών αδειών, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η προσέλευση των συναλλασσόμενων στις υπηρεσίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το