Τοπικά

Ερώτηση ΚΚΕ για ανάκληση αδειών υλοτομίας στη Μαγνησία

ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υλοτόμοι της Μαγνησίας καθώς το Δασαρχείο ανακάλεσε όλες τις άδεις υλοτομίας, επισημαιεουν με ερώτησή τους στον υπουργό Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ. Γ. Λαμπρούλης, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου. Ζητούν την παρέμβασή του ώστε να μην βρεθούν στην ανεργία οι 1500 υλοτόμοι με ευρύτερες επιπτώσεις σε όσους συνδέονται με την υλοτομία στο νομό.

Η ερώτηση

Εκατοντάδες υλοτόμοι της Μαγνησίας με πρόσφατη κινητοποίηση τους στο Βόλο, εξέφρασαν την οργή και την αγωνία τους για το μέλλον της δουλειάς τους. Συγκεκριμένα το Δασαρχείο Βόλου ανακάλεσε όλες τις άδειες υλοτομίας, με βάση το υπ. αριθμ. 7220/248967/27-11-2014 έγγραφο του γενικού Διευθυντή Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, από 1/1/2015.
Την ίδια στιγμή που τα δάση της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας ουσιαστικά δεν διαχειρίζονται ολοκληρωμένα από τις δασικές υπηρεσίες λόγω ελλείψεων προσωπικού και χρηματοδότησης, ενώ η λαθροϋλοτομία αυξάνεται και η ανεργία στη Μαγνησία σπάει κάθε ρεκόρ
Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Δασών Μαγνησίας, το πρόβλημα είναι τεράστιο και σύμφωνα με τους υλοτόμους ο κίνδυνος της ανεργίας αφορά 1500 υλοτόμους της περιοχής μέλη των συνεταιρισμών και του Σωματείου Εμπόρων και Υλοτόμων Μαγνησίας, αλλά από την απόφαση αυτή πλήττονται και άλλοι εργαζόμενοι που συνδέονται, με την υλοτομία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το