Τοπικά

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου με θέμα τις τεράστιες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στην καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ. Την ερώτηση συνυπογράφουν 35 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ.
Στην ερώτησή της η Βουλευτής τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εκ των συνταξιούχων λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξη του Δημοσίου αλλά και την ανταποδοτική σύνταξη του ΤΣΜΕΔΕ, δεν υπολογίζονται και δεν καταβάλλονται τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται. Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία για το πότε επιτέλους θα λάβουν τα αναδρομικά τους, ενώ οι απαντήσεις που λαμβάνουν από την αρμόδια Διεύθυνση του ΕΦΚΑ είναι ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην «έλλειψη λογισμικού» για τον υπολογισμό των αναδρομικών.
Ο αρμόδιος φορέας αναφέρει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την κατασκευή λογισμικού που θα υπολογίζει τα αναδρομικά ποσά, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει το χρόνο κατά τον οποίο η συγκεκριμένη εφαρμογή θα είναι έτοιμη και πολύ περισσότερο – και πιο σημαντικό – την ημερομηνία κατά την οποία οι συνταξιούχοι θα λάβουν τις απολαβές που δικαιούνται.
Η Βουλευτής δε υπενθυμίζει στον Υπουργό ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Π.Σ. είχε καταθέσει και παλαιότερα ερώτηση για την προβληματική επιχειρηματολογία του αρμόδιου φορέα, σχετικά με την έλλειψη λογισμικού, αλλά ακόμη και σήμερα, τέσσερις μήνες μετά, ο ΕΦΚΑ εξακολουθεί να επικαλείται το ίδιο επιχείρημα, ως δικαιολογία για την υπέρμετρη καθυστέρηση καταβολής των αναδρομικών.
Με δεδομένο ότι η ό,ποια καθυστέρηση από πλευράς Πολιτείας στην υλοποίηση ενός ψηφιακού λογισμικού δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της προς τους πολίτες, η κ. Παπανάτσιου ερωτά τον Υπουργό εάν πρόκειται και αν ναι πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά ποσά προς τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το