Τοπικά

Ερώτηση για την ανάθεση έργου από το δήμο Βόλου σε εταιρεία εξωτερικών συμβούλων

ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ

Η δημοτική αρχή ανέθεσε στην εταιρεία ΣΜΡ Συμβουλευτική ΕΠΕ, έναντι 19.860 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, το ρόλο του συμβούλου για την υποστήριξη της ομάδας εργασίας στο έργο της για την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των δομών του Δήμου Βόλου και των νομικών του προσώπων. Με ερώτησή τους στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι της παράταξης “Δρόμοι Συνεργασίας”, ζητούν να πληροφορηθούν γιατί επιλέχθηκε ιδιώτης για την εργασία αυτή, όταν ο δήμος είναι πιστοποιημένος με σύστημα LOT, διαθέτει τμήμα αποτελεσματικότητας και ποιότητας στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και ήδη έχει υλοποιήσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, “με την υπ. Αριθμ 37043 της 24/4/2015 απόφαση του αντιδημάρχου οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, αποφασίστηκε η με απευθείας ανάθεση στην εταιρία ΣΜΡ Συμβουλευτική ΕΠΕ και για το ποσό των 19.680 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, η πραγματοποίηση μελέτης για την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των δομών του Δήμου Βόλου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι εφόσον η αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των δομών του Δήμου έχοντας ως στόχο την αρτιότερη και ορθολογικότερη οργάνωση των δομών του και των νομικών του προσώπων, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, που είναι και η ουσία της αυτοδιοίκησης, και με δεδομένο ότι στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία η διαχείριση του δημόσιου χρήματος απαιτείται να είναι υποδειγματική και χωρίς σπατάλες δημιουργούνται κάποια ερωτήματα».

Οι Δρόμοι Συνεργασίας ζητούν να πληροφορηθούν για ποιο λόγο έγινε η επιλογή ιδιώτη για αυτή την εργασία, όταν όπως είναι γνωστό ο Δήμος Βόλου είναι πιστοποιημένος με σύστημα LOT, διαθέτει τμήμα αποτελεσματικότητας και ποιότητας στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και ήδη είχε υλοποιήσει την Ά φάση της αξιολόγησης. Επίσης ζητά να πληροφορηθεί αν  έχουν αποφανθεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και η ομάδα εργασίας για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και των Νομικών του Προσώπων πως αδυνατούν να υλοποιήσουν την συγκεκριμένη εργασία, ώστε έτσι και μόνο να είναι αναγκαία η σύμπραξη με ιδιώτη. Επιπλέον ζητά να πληροφορηθεί τι  εμπειρία και αντίστοιχη τεχνογνωσία έχει η εν λόγω εταιρία συμβούλων στην αξιολόγηση δομών και οργανογραμμάτων ΟΤΑ, που την καθιστά απαραίτητη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το