Τοπικά

Ερώτηση Χρ.Μπουκώρου για την καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την επιλογή της ΑΓΕΤ Ηρακλής να καταβάλει στις 15 Ιουνίου το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους της, τη στιγμή που τα υψηλόβαθμα στελέχη της θα λάβουν μπόνους στις 15 Μαΐου.
Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου επισημαίνονται τα εξής: «Η διοίκηση του Ομίλου της Lafarge, στον οποίο ανήκει και το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής Τσιμεντοβιομηχανίας Βόλου, ανακοίνωσε σήμερα, όπως καταγγέλλουν μέλη του σωματείου εργαζομένων, ότι το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί 15 Ιουνίου. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι το μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών θα καταβληθεί στις 15 Μαΐου!
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια βιομηχανία, η οποία παρουσίασε αύξηση τζίρου το πρώτο τρίμηνο του 2020 στο εργοστάσιο του Βόλου κατά τρία εκατομμύρια ευρώ.
Είναι προφανές, ότι τα όσα ανακοινώθηκαν, καθώς και τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται περιοδικά, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια επιλογή εκμετάλλευσης των μέτρων που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πρόκειται να παρέμβετε στη συγκεκριμένη περίπτωση και πως σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε παρόμοιες επιχειρήσεις που αν και εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ, τα οικονομικά στοιχεία τους δεν δικαιολογούν τέτοιες αποφάσεις εις βάρος των εργαζομένων τους;
2. Τελικά πέρα από τη λίστα των ΚΑΔ, μήπως πρέπει να θεσπιστούν και επιπλέον κριτήρια σχετικά με τον τζίρο των εταιρειών, ώστε να μπορεί να εξεταστεί κατά περίπτωση, αν είναι δίκαιο να λαμβάνουν τα ευεργετήματα όλες οι επιχειρήσεις;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το