Κόσμος

Ερντογάν: «Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης»

Κλιμάκωσης συνέχεια από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιτέθηκε σήμερα με βαριές εκφράσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για εμένα δεν υπάρχει Μητσοτάκης. Δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος έπειτα από το υπουργικό συμβούλιο.

Οξύνοντας τους τόνους, κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν είπε: «Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να αποφασίσουν να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό». Το Anadolu μετέδωσε επίσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «η Άγκυρα δεν θα πραγματοποιήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Αθήνα λόγω των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας προς τους ηγέτες των ΗΠΑ».

«Η Τουρκία θα λάβει μέτρα για να ολοκληρώσει τις εργασίες για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών 18 μιλίων κατά μήκος των νότιων συνόρων της», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με το Anadolu.

Ο Τούρκος πρόεδρος, συνέχισε την ομιλία του, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές θέσεις της Τουρκίας.

Αποκαλυπτήρια νέων υποβρυχίων με αιχμές κατά γειτόνων και συμμάχων
Η Τουρκία θα έχει έτοιμα – και σε υπηρεσία – έξι από τα νέα της υποβρύχια μέχρι το 2027, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα τελετής που πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία του Γκιολτσούκ στη βορειοδυτική Τουρκία, στην επαρχία Κοτζάελι.

Εκμεταλλευόμενος την περίσταση, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και κατά των «γειτόνων» που «προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες», όπως κατήγγειλε, αλλά και κατά των «συμμάχων» που «δεν στηρίζουν την Τουρκία όσο θα έπρεπε».

«Ξεκινώντας από εφέτος, θα θέτουμε σε υπηρεσία ένα από τα νέα υποβρύχια μας κάθε χρόνο και έτσι θα έχουμε προσθέσει έξι νέου τύπου υποβρύχια στο ναυτικό μας έως το 2027», δήλωσε ο Ερντογάν από το βήμα της τελετής που πραγματοποιήθηκε για την καθέλκυση του υποβρυχίου Hizirreis, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2023.

Νωρίτερα, μέσα στην χρονιά που διανύουμε, θα έχει παραδοθεί και το υποβρύχιο Pirireis, σύμφωνα πάντοτε με όσα δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης.

Πηγή:Kathimerini

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το