Τοπικά

Έρμαιο της εγκατάλειψης το κλειδωμένο περιβαλλοντικό κέντρο στις λίμνες Ζερέλια – Κόστισε 3 εκ. ευρώ

Σφοδρή επίθεση στον δήμο Αλμυρού εξαπολύει η περιβαλλοντική οργάνωση ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ για την εγκατάλειψη του περιβαλλοντικού κέντρου στις λίμνες Ζερέλια . Το Κέντρο είναι κλειδωμένο και μη επισκέψιμο και ο αύλειος χώρος παρατημένος. Έτσι περιγράδει η περιβαλλοντική οργάνωση την κατάσταση.
Μία πρόσφατη επίσκεψη μας στις λίμνες ΖΕΡΕΛΙΑ (από τα οποία είναι τραβηγμένες και οι  φωτογραφίες) ήταν αρκετή για να δούμε σε όλο το μεγαλείο της, την πλήρη εγκατάλειψη αυτού του μοναδικού περιβαλλοντικού, ιστορικού και γεωλογικού έργου. Η απογοήτευση μας έγινε μεγαλύτερη καθότι παρακολουθούμε το έργο που έγινε, από τη πρώτη στιγμή, από την εποχή του αναδασμού το 2013 και μετά, μέχρι τη σύλληψη και την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, ένα έργο που στοίχισε 3.000.000 ευρώ στους έλληνες πολίτες, έχει τελειώσει και παραδοθεί, παραμένει πεισματικά κλειστό και έρμαιο της εγκατάλειψης. Σε ποια χώρα του κόσμου, υπάρχουν λίμνες, οι οποίες σχηματίστηκαν από πτώση μετεωριτών, όπως έχει αποδειχθεί από το Πανεπιστήμιο του Καναδά και δεν συρρέουν πολίτες από όλα τα μέρη του κόσμου για να δουν από κοντά αυτό το μοναδικό αυτό φαινόμενο, με γεωλογικό, ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον .
Σε ποια χώρα του κόσμου, όταν κατασκευάζεται ένα τέτοιο σπουδαίο έργο με ένα σημαντικό κόστος, δεν φροντίζει η αρμόδια Δημοτική Αρχή, που είναι φορέας υλοποίησης του έργου, να δημιουργήσει όλες τις κατάλληλες ενέργειες και υποδομές για να καταστεί αυτό το έργο βιώσιμο και χρήσιμο για τους πολίτες, όπως κατασκευή του δρόμου για την εύκολη πρόσβαση και η ενοικίαση του σε μία δομή ή έναν επιχειρηματία για τη λειτουργία του.
Ας σηκωθούμε και εμείς όμως από τους καναπέδες για να πιέσουμε πρόσωπα και πράγματα, ώστε να λειτουργήσει αυτό το σπουδαίο έργο, προς όφελος των πολιτών και της ανάδειξης της ιστορίας αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο τόπος μας και αυτά είναι πάρα πολλά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το