Τοπικά

Έριξε γροθιές για… ψίχουλα και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Κυριολεκτικά για ψίχουλα έφθασαν χθες στο δικαστήριο δύο Βολιώτες, αντίδικοι, με τον έναν, 39 χρόνων, να κρίνεται ένοχος σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 39χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή. Ο 39χρονος κατηγορούνταν ότι στις 13 Μαΐου του 2013, στις 8 το βράδυ, είχε επιτεθεί εναντίον ενός 49χρονου επίσης Βολιώτη και γείτονά του, χτυπώντας τον με γροθιά στο πρόσωπο και στην αριστερά του πλευρά, με αποτέλεσμα ο παθών να πέσει στο έδαφος. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνέχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι, προκαλώντας του κατάγματα, ενώ η πράξη τελέστηκε κατά τέτοιο τρόπο, που θα μπορούσε να του προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σύζυγος του παθόντα φέρεται να τίναξε το τραπεζομάντηλο στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, όπου διαμένουν και ο κατηγορούμενος, ο οποίος σταθμεύει το όχημά του στον εν λόγω χώρο, φέρεται να την εξύβρισε και να την απείλησε. Την ίδια ημέρα του επεισοδίου φέρεται να συναντήθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας και ενώπιον του διαχειριστή, ο πατέρας του κατηγορούμενου, ο ίδιος και ο παθών και τότε ο 39χρονος φέρεται να επιτέθηκε και να χτύπησε τον 49χρονο, χωρίς να προκληθεί κάποια αντιπαράθεση, όπως υποστήριξε ο παθών.
Από την πλευρά του ο 39χρονος κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ότι χτύπησε τον παθόντα και μηνυτή και ότι ο τελευταίος τραυματίστηκε πέφτοντας. Μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας.

Η πλευρά του κατηγορούμενου φέρεται να υποστήριξε ότι στο όχημά του, που ήταν σταθμευμένο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, έριχναν σκουπίδια, ψίχουλα και τσιγάρα και μάλιστα ένα είχε κάψει την κουκούλα του ΙΧ, ενώ ο πατέρας του είχε δεχθεί σκουπίδια στο πρόσωπό του από τη σύζυγο του μηνυτή και παθόντα.
Ο πατέρας του φέρεται να είχε αντιδράσει, είχε βάλει τις φωνές για τα σκουπίδια και η σύζυγος του μηνυτή φέρεται να απάντησε με ύβρεις. Όταν βρέθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας, ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως ο μηνυτής επιτέθηκε στον πατέρα του, τότε του έπιασε τα χέρια και προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά όταν τον άφησε, ο μηνυτής επιτέθηκε εκ νέου και στον ίδιο, οπότε και αυτός αμύνθηκε.
Σε πρώτο βαθμό το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το