Ελλάδα

«Έριξε» αυλαία η Βουλή – Διαλύεται τη Δευτέρα ενόψει εθνικών εκλογών

Κουρτίνα τράβηξε η Βουλή κλείνοντας τις εργασίες της ΙΖ΄ κοινοβουλευτικής περιόδου και τώρα αναμένεται η προαναγγελθείσα επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενόψει των επικείμενων πρόωρων εκλογών. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι να θυροκολληθεί στο Περιστύλιο το ψήφισμα διάλυσης του Κοινοβουλίου.
Στην έδρα κατά το κλείσιμο των κοινοβουλευτικών εργασιών βρισκόταν ο προερχόμενος από το Ποτάμι αντιπρόεδρος, Γιώργος Μαυρωτάς.

Στο fade out του πολιτικού χρόνου της τρέχουσας περιόδου ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο εντάχθηκαν η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και άλλες 16 υπουργικές τροπολογίες, ενώ δεν έγινε δεκτή καμία βουλευτική.
Μέχρι την τελευταία στιγμή συνεχίστηκε η αντιπαράθεση κομμάτων της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, για τη συνέχιση του νομοθετικού έργου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες των τελευταίων ημερών απείχαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του Ποταμιού. Επίσης μέσα στο τελευταίο διήμερο αποχαιρέτισαν τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το