Τοπικά

Έριξε αυλαία η Ναυτική Εβδομάδα (photos)

naftiki1

Αυλαία έριξε χθες το βράδυ η Ναυτική Εβδομάδα, με μεγάλη εκδήλωση για τους νέους διωγμούς των χριστιανών με γενικό τίτλο: “ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ”. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ι.Μ. Δημητριάδος, ο πολιτιστικός φορέας ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ με την υποστήριξη της Agape Hellas και του Ορθοδόξου Δικτύου Ενημέρωσης.

naftiki2

Η εκδήλωση, που αξίζει να σημειωθεί, είναι η πρώτη του είδους στην Ελλάδα, άνοιξε με προσευχή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου. Ακολούθησε χαιρετισμός του κ. Εμμανουήλ Τουφεξή, Γεν. Διευθυντού της Agape Hellas, που τόνισε πως στην Μ. Ανατολή σήμερα διώκονται και δεινοπαθούν κυρίως χριστιανοί αλλά και άλλοι άνθρωποι, θύματα μιας πρωτοφανούς βίας απέναντι στο κάθε τι διαφορετικό.

naftiki4

Ακολούθησε ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος επισήμανε ότι “…Πρέπει να διακηρύξουμε παντού πως ο Χριστός είναι μόνο αγάπη, το ελληνικό πνεύμα είναι πνεύμα φιλάνθρωπο και πως η Μεσόγειος πρέπει να ξαναγίνει θάλασσα ειρήνης και πολιτισμού”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εξαιρετική συναυλία του πολυμελούς συγκροτήματος ΡΥΘΜΟΣ με την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Νικολάου Χιώτογλου που συνοδευόταν από την γυναικεία-εφηβική χορωδία του Ωδείου ΡΥΘΜΟΣ.
Μοναδικά τραγούδια όλων των χωρών της Μεσογείου στα ελληνικά, τουρκικά, αραβικά, εβραϊκά, αρμενικά, γκρεκάνικα και ρομά από τους Νίκο Παπάζογλου, Ελεάνα Βαρελά, Βιολέτα Ντάγκαλου και την εξαιρετική Ζωή Τζαλαβρέττα.

naftiki5

naftiki7

naftiki6

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το