Τοπικά

Έριξαν φόλα σε υιοθετημένο κουτάβι στον Προφήτη Ηλία Άνω Βόλου

Μια νέα φρικαλεότητα θανάτωσης ζώου στον οικισμό Προφήτη Ηλία του Άνω Βόλου, καταγράφηκε προχθές Τρίτη. Άγνωστος μανιακός, προφανώς, δηλητηρίασε με φόλα κουταβάκι, υιοθετημένο μάλιστα από μια κάτοικο της περιοχής.
Όπως αναφέρει ο συνταξιούχος δημοσιογράφος Δημήτριος Μπάτσιος, το μικρό σκυλάκι «απέδρασε» από την αυλή της κατόχου του και κατευθύνθηκε, ως φαίνεται, στα παλιά του «λημέρια», ως αδέσποτο-προς τη μικρή πλατεία του οικισμού.
Ενοχλημένος, ως φαίνεται, ο δράστης από την παρουσία και 2-3 άλλων κουταβιών, δηλητηρίασε αυτό που είχε την ατυχία να φύγει από την αυλή της κυρίας, η οποία είχε φροντίσει για τον εμβολιασμό και την εν γένει φροντίδα του.
Οι οικιστές, πάντως, συνδέουν την εξαφάνιση και άλλων τριών κουταβιών με τη διαπιστωμένη δηλητηρίαση του μικρού σκύλου. Λένε δηλαδή, ότι και τα υπόλοιπα είχαν την ίδια τύχη με το «αδελφάκι» τους από τον ίδιο ή και από άλλους ομοίους του.

Το περιστατικό κατήγγειλαν οικιστές στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Βόλου, στην Ανακασιά, το οποίο διενεργεί έρευνες στην περιοχή. Και τις προωθεί με τη βοήθεια υποψιών που εκδήλωσαν οικιστές για συγκεκριμένα πρόσωπα που είχαν δηλώσει απέχθεια στην παρουσία των αδέσποτων και σε όσους τα τάιζαν.
Για την κάτοχο, πάντως του μικρού θύματος της δηλητηρίασης, συγκλονιστική στιγμή ήταν εκείνη όταν άρχισε να αναζητεί το σκυλάκι της, και τελικά το εντόπισε στο παράπλευρο δρομάκι της πλατείας να είναι νεκρό με όλα τα συμπτώματα της δηλητηρίασής του.
«Το περιστατικό είχε και σημάδια του δράστη. Οικιστές φιλόζωοι που τοποθετούσαν στη μικρή πλατεία και δοχεία με νερό για τα αδέσποτα, διαπίστωναν ότι ο άγνωστος μανιακός, τα κατέστρεφε για να αποθαρρύνει την προσέγγιση των διψασμένων αδέσποτων.
Για όλα τούτα τα συμπτώματα της δράσης του άγνωστου εκδηλώνεται από οικιστές, μια επιπλέον ανησυχία. Ότι το σημείο της χρήσης δηλητηρίου για αδέσποτα, γειτνιάζει με παιδική χαρά του Προφήτη Ηλία Άνω Βόλου. Και καλούν τις αρχές, για τη σπουδή τους προς αναζήτησή του ή των επικίνδυνων δραστών, πριν υπάρξουν και θύματα παιδιά…» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπάτσιος.

(φωτό αρχείου)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το