Τοπικά

«Εργοτάξιο» η Σκιάθος

Εργοτάξιο θυμίζει τις τελευταίες εβδομάδες η Σκιάθος, καθώς είναι σε εξέλιξη οι εργασίες σε σπίτια και επιχειρήσεις ενόψει της τουριστικής σεζόν που αρχίζει σε λίγες μέρες, ενώ εκτιμάται ότι φέτος θα έχει ακόμη πιο δυναμικούς ρυθμούς σε σχέση με άλλες χρονιές.
Συνεργεία οικοδόμων, αλλά και ηλεκτρολόγων, υδραυλικών και άλλων τεχνιτών μετακινούνται συνεχώς στο νησί του Παπαδιαμάντη, ώστε να ανακαινίσουν σπίτια, τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.
Μόνο για λίγες μέρες του Πάσχα υπήρξε μια μικρή ανάπαυλα, ωστόσο από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας οι εργασίες άρχισαν πάλι δυναμικά, ώστε να βρίσκονται εντός των προθεσμιών.
Η κινητικότητα είναι μεγάλη και στις ανακατασκευές κατοικιών, καθώς οι ιδιοκτήτες θέλουν να τις εντάξουν στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης θεωρώντας ότι η ζήτηση από ξένους τουρίστες και φέτος, όπως και πέρυσι, θα είναι πολύ μεγάλη. Εξάλλου για τους ιδιοκτήτες η μίσθωση αυτή αποτελεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο έσοδο, το οποίο υπολογίζουν για την κάλυψη των εξόδων τον χειμώνα.
Παράλληλα και στις επιχειρήσεις τα συνεργεία δεν σταματούν να δουλεύουν, καθώς πλησιάζουμε στον Μάιο και η εστίαση, αλλά και άλλοι κλάδοι θέλουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
Τον χειμώνα στη Σκιάθο οι καφετέριες, τα τσιπουράδικα, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια που είναι ανοικτά, με δυσκολία ξεπερνούν τα 20. Ωστόσο το καλοκαίρι ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος. Μάλιστα ήδη κάποιες επιχειρήσεις στο γρήγορο φαγητό, αλλά και άλλους τομείς της εστίασης έχουν κάνει την έναρξή τους ενόψει της θερινής σεζόν.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μαγνησίας κ. Χρήστος Δημητριάδης ανέφερε πως υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα αυτή την περίοδο με εργασίες σε επιχειρήσεις και τουριστικά καταλύματα για να είναι όλοι έτοιμοι για την υποδοχή των επισκεπτών που αναμένονται στα τέλη του μηνός. Βέβαια οι ανακαινίσεις έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, ακόμη και τον χειμώνα ήταν σε εξέλιξη, αλλά βέβαια τώρα υπάρχει οργασμός. Εμείς ως επαγγελματίες πρέπει να είμαστε έτοιμοι με το πρώτο αεροπλάνο που θα έρθει στο νησί για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».
Η ζήτηση για συνεργεία είναι μεγάλη, γι’ αυτό και κατά καιρούς παρατηρείται πρόβλημα για την εύρεσή τους. «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα από τους επαγγελματίες για να βρουν συνεργεία αυτή την περίοδο, ώστε να κάνουν ανακαινίσεις» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «έχουμε συνεργεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως οι επιχειρήσεις το καλοκαίρι στη Σκιάθο αγγίζουν τις 2.000».
Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες για να βρουν εποχιακό προσωπικό.
Ο ίδιος εκτίμησε πως η φετινή θερινή σεζόν θα πάει καλά και ίσως να υπάρξει και μια χρονική επιμήκυνση της τουριστικής έλευσης. Πέρυσι είχαμε πληρότητες μεγαλύτερες και από το 2019, ενώ και για φέτος το ενδιαφέρον είναι έντονο.

 

Share
Ετικέτες: ΣΚΙΑΘΟΣ

Πρόσφατα άρθρα

Οι διαδικασίες για τον φορολογικό έλεγχο των επιχειρήσεων στο επίκεντρο σεμιναρίου που υλοποίησε ο ΣΘΕΒ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο του ΣΘΕΒ: «Οι φορολογικοί έλεγχοι των επιχειρήσεων» με τη συμμετοχή…

6 Δεκεμβρίου 2023

Αναπόφευκτο

Αύριο συναντιούνται στην Αθήνα ο Κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν. Και πολλές οι…

6 Δεκεμβρίου 2023

ΝΑΡ

Η Νέα Αριστερά (ΝΑΡ) είναι ήδη γεγονός και το μπόι της θα μετρηθεί πρώτα στις…

6 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Έλαβε προθεσμία για την απολογία του ο 71χρονος – Δεν τον αναλαμβάνει κανένας δικηγόρος

Προθεσμία για την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε ο γυναικοκτόνος από τη Σαλαμίνα, ενώ είναι σε…

6 Δεκεμβρίου 2023

Μέτρημα

«Νέα Αριστερά» είναι το νέο πολιτικό κόμμα που συγκρότησαν οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από…

6 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Ρ.Φεραίου: Σε άμεση δημοπράτηση το έργο «Κατασκευή και εξοπλισμός καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς»

Στη φάση άμεσης δημοπράτησης βρίσκεται το έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ…

6 Δεκεμβρίου 2023