Κατηγορίες: Τοπικά

Εργονομική παρέμβαση στις σχολικές αίθουσες από φυσικοθεραπευτές της Μαγνησίας

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών του Περιφερικού Τμήματος Νομού Μαγνησίας, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, θα πραγματοποιήσουν στο χώρο του σχολείου, ενημερωτική ομιλία και εργονομική παρέμβαση στις σχολικές αίθουσες με στόχο την πρόληψη των μυοσκελετικών προβλημάτων, αλλά και την εργονομική βελτιστοποίηση της καθημερινότητας τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών. Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 9:00 π.μ.

Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών του Περιφερικού Τμήματος Νομού Μαγνησίας, μέσω της εθελοντικής δράσης των μελών του, πραγματοποιεί για μία ακόμη φορά, ενημέρωση της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με θέματα εργονομίας στην καθημερινότητα των μαθητών.

Η δυσβάσταχτη σχολική τσάντα με το περιεχόμενό της και ο λανθασμένος τρόπος έγερσής της, η μη εργονομική τοποθέτηση των θρανίων στη σχολική αίθουσα, καθώς και η κακή καθιστή στάση του σώματος στην καρέκλα του θρανίου, μπορούν να προκαλέσουν μία πληθώρα μυοσκελετικών προβλημάτων στους μαθητές. Ηχηρά παραδείγματα προβλημάτων για τα οποία παραπονιούνται συχνά οι μαθητές, είναι η οσφυαλγία, η αυχεναλγία, οι πόνοι στην ωμική ζώνη, καθώς και οι διάσπαρτοι μυΐκοί πόνοι. Όλα αυτά τα μυοσκελετικά προβλήματα – εφόσον προκύψουν – μπορούν να αντιμετωπιστούν με Φυσικοθεραπευτικές μεθόδους. Επειδή όμως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, όλη αυτή η καταπόνηση μπορεί να αποφευχθεί μέσω σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης, αλλά και βιωματικής εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού και των εκπαιδευτικών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ισοβίτης σκότωσε συγκρατούμενό του σε φυλακές υφίστης ασφαλείας με όπλο που του παραδόθηκε μέσω… drone

Σκηνές βγαλμένες από σενάρια κινηματογραφικής αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν τις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στο Πεκίνι της…

16 Δεκεμβρίου 2023

Γιατρός

Την εγκριτική απόφαση για την δαπάνη που αφορά την παροχή υπηρεσιών του Ιατρού Εργασίας στο…

16 Δεκεμβρίου 2023

Χειροπέδες στα μέλη σπείρας που λήστευαν εργάτες γης

Στην άμεση εξιχνίαση πέντε ληστειών που έγιναν σε περιοχές της Ηλείας με θύματα αλλοδαπούς εργάτες…

16 Δεκεμβρίου 2023

Σούπερ…

Πριν τα Χριστούγεννα θα πραγματοποιηθεί η σούπερ φορολοταρία, που θα μοιράσει έως 100.000 ευρώ στους…

16 Δεκεμβρίου 2023

Σταγονόμετρο

Περισσότερο από τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειωθεί το κόστος των καυσίμων στην…

16 Δεκεμβρίου 2023

Την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος

Την ορκωμοσία νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κωνσταντίνου Καραγεωργίου και όλων των Δημοτικών Συμβούλων…

16 Δεκεμβρίου 2023