Τοπικά

Εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας πρόσφεραν αίμα για καλό σκοπό

Στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας γιόρτασαν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.  Στο σημείο βρέθηκε η κινητή μονάδα αιμοδοσίας και περισσότεροι από 25 εργαζόμενοι της Περιφέρειας πρόσφεραν το αίμα τους για καλό σκοπό.

“Θέλουμε να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους αλτρουιστές εθελοντές αιμοδότες καθώς με τον χρόνο που διαθέτουν και το αίμα που δίνουν σώζουν τους συνανθρώπους τους” τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ιγνάτιος Γελαγώτης και πρόσθεσε πως ο Σύλλογος θέλει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για να “έρθουν κοντά στην αιμοδοσία”.

“Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες και ιδίως τη νεολαία, τους μαθητές Λυκείου και ΕΠΑΛ, που τώρα ξεκινούν να δίνουν αίμα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε αυτάρκεις σε αίμα γιατί τη στιγμή που τα ψυγεία είναι γεμάτα, ξαφνικά μπορούν να αδειάσουν. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση” είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες που αιμοδοτούν για τους φίλους και συγγενείς τους μία φορά στα δύο ή τρία χρόνια.  “Εφόσον μπορούν να δώσουν αίμα, να οργανωθούν και μέσω του Συλλόγου μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας αίμα δύο ή τρεις φορές τον χρόνο. Αυτοί οι άνθρωποι μας λείπουν και προσπαθούμε να τους πείσουμε να γίνουν τακτικοί αιμοδότες”.

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών μετρά περισσότερα από 2.000 ενεργά μέλη ενώ προσπαθεί να αναπληρώνονται άμεσα οι αιμοδότες που δεν μπορούν πια να προσφέρουν,  με νέους αιμοδότες.   “Θέλουμε να έχουμε το ισοζύγιο που χρειάζεται προκειμένου να εξυπηρετούμε τον κόσμο. Σε όλους μας κάποτε θα χτυπήσει την πόρτα η ανάγκη για αίμα. Πρέπει να προετοιμαστούμε αλλά εμείς οι Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής.  Για αυτό δεν έχουμε επάρκεια για την αιμοδοσία.  Πρέπει τουλάχιστον ένας σε κάθε οικογένεια να γίνει εθελοντής αιμοδότης” τόνισε ο κ. Γελαγώτης.

Ο αιμοδότης μπορεί να δώσει αίμα κάθε τρεις μήνες εφόσον ο αιματοκρίτης του το επιτρέπει,  δεν έχει πίεση και είναι υγιής.
Σημειώνεται ότι στις 26 και 27 Ιουνίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών θα βρεθεί στη Σκόπελο, στο πλαίσιο εθελοντικής αιμοδοσίας  που διοργανώνεται για να αυξηθεί η επάρκεια αίματος το φετινό καλοκαίρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το