Τοπικά

Εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας πρόσφεραν αίμα για καλό σκοπό

Οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» και πρόσφεραν το αίμα τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 9 το πρωί, στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου που βρέθηκε μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα, και μέχρι τις 11:30 το πρωί είχαν προσφέρει το αίμα τους περισσότεροι από 15 υπάλληλοι.

«H κινητή μονάδα αιμοδοσίας έρχεται κάθε χρόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Είναι συνήθως η πρώτη αιμοδοσία της χρονιάς από τον Σύλλογο και απευθύνεται τόσο στους εργαζόμενους αλλά και στους πολίτες που μένουν κοντά» δήλωσε το μέλος του Συλλόγου Zωή Γιαρέντη.

Η ίδια σημείωσε ότι ο Βόλος έχει πολλούς πολίτες με μεσογειακή αναιμία που χρειάζονται αίμα και τόνισε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι διαρκείς ενώ το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένες.  «Το Πάσχα και τα Χριστούγεννα μεταγγίζονται αρκετοί συμπολίτες μας για να κάνουν γιορτές, αδειάζουν τα ψυγεία της αιμοδοσίας και υπάρχει συνεχής ζήτηση» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η  επάρκεια του αίματος στο Νοσοκομείο Βόλου είναι οριακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» είχε απευθύνει πριν λίγες ημέρες έκκληση σε όλους τους εθελοντές που δεν έχουν αιμοδοτήσει το τελευταίο τρίμηνο, αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, να συμμετάσχει στις αιμοδοσίες που οργανώσει γιατί οι ανάγκες αίματος δεν σταματούν, τα ατυχήματα αυξάνονται, οι χρόνιοι πολυμεταγγιζόμενοι θέλουν αίμα κάθε μήνα και στο νοσοκομείο δεν υπάρχει αίμα για τα χειρουργεία που έχουν οριστεί.

«Η Αλληλεγγύη» έχει τη δική της Τράπεζα Αίματος αλλά βοηθά όσους περισσότερους πολίτες έχουν ανάγκη.
«Από τις 1000 φιάλες  που συγκεντρώθηκαν το 2019, ο Σύλλογος πρόσφερε 400 στο Νοσοκομείο Βόλου ενώ οι υπόλοιπες διατέθηκαν στα μέλη και στους συγγενείς τους» δήλωσε η κ. Γιαρέντη.
Πολλοί είναι και οι πολίτες που δεν είναι μέλη του Συλλόγου και επικοινωνούν με την «Αλληλεγγύη» καθώς έχουν ανάγκη για αίμα.

Η κ. Γιαρέντη κάλεσε τον κόσμο να ανταποκρίνεται στα καλέσματα για αιμοδοσίες και να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους για να σώζουν ζωές.
«Πρέπει να ανταποκριθούν κυρίως οι νέοι.  Είναι δώρο προσφοράς.  Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρεθεί  αίμα εκτός από τις αιμοδοσίες ενώ υπάρχουν ασθενείς που χρειάστηκαν μέχρι και 100 φιάλες».

Tη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο και τον Φεβρουάριο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ιωνίας και στον Αλμυρό. «Κάθε μήνα προσπαθούμε να έχουμε δύο ή τρεις αιμοδοσίες για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες» κατέληξε η κ. Γιαρέντη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το