Τοπικά

Εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό επέστρεψαν για εργασία στο Νοσοκομείο Βόλου- Καταγγελίες των Εργαζομένων

Εργαζόμενοι με θετικό τεστ επέστρεψαν για εργασία στο Νοσοκομείο του Βόλου, σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων. Πρόκειται για τρεις εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς και αυτό συνέβη γιατί ο ΕΟΔΥ στις οδηγίες του αναφέρει, ότι εφόσον γίνει επαναληπτικό τεστ και αυτό είναι θετικό παραμένουν σε καραντίνα και  επιστρέφουν στην εργασία τους στις 20 ημέρες , εφόσον τις τρεις τελευταίες ημέρες δεν έχουν συμπτώματα, χωρίς να επαναλάβουν το τεστ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Μηνδρινός επισημαίνει πως γνωρίζει πόσοι και ποιοι επέστρεψαν με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο , αναγκασμένοι από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μιας και έκαναν μαζί το δεύτερο τεστ και ήταν θετικό. Ο ίδιος δήλωσε στη «Θ» έχει μιλήσει τους συναδέλφους του που είναι θετικοί και επέστρεψαν για εργασία και είναι τρεις, ενώ από την διοίκηση του Νοσοκομείου διαψεύδεται πως επιστρέφουν στην εργασία τους χωρίς τεστ , ανεξάρτητα από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Όπως επισημαίνεται από την διοίκηση,  αφενός κανείς δεν επιστρέφει χωρίς τεστ , αφετέρου επικαιροποιήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η επικαιροποιημένη οδηγία του ΕΟΔΥ αναφέρει τα εξής για την επιστροφή στην εργασία:

«Για τους επαγγελματίες υγείας που νοσούν από COVID19 ακολουθούνται τα κριτήρια λήξης της απομόνωσης τους. Η επιστροφή τους στην εργασία επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των ενδεικνυόμενων μέτρων πρόληψης και ελέγχου. Για επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε κλινικά τμήματα με ειδικούς πληθυσμούς ασθενών (ανοσοκατασταλμένοι και βαρέως πάσχοντες ασθενείς) συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου πριν την επιστροφή τους στην εργασία. Ο εργαστηριακός έλεγχος συτήνεται να υλοποιείται όταν πληρούνται τα κλινικά κριτήρια άρσης της απομόνωσης και ο ελάχιστος χρόνος απομόνωσης που είναι οι 10 ημέρες για ασυμπτωματικό ασθενή ή ασθενή με ήπια νόσο και 14-20 ημέρες για ασθενή με σοβαρής νόσηση. Ως μέγιστος χρόνος απομόνωσης συστήνονται οι 20 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου. Σε ειδικές περιπτώσεις ένδειξης παρατεταμένης απέκκρισης του ιού συστήνεται η επιστροφή του επαγγελματία υγείας να αποφασίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και ειδικούς».

Η πρώτη οδηγία που προκάλεσε και τον σάλο ανέφερε πως οι εργαζόμενοι θα επιστρέφουν στις 20 ημέρες χωρίς τεστ εφόσον δεν έχουν το τελευταίο τριήμερο συμπτώματα. «Είναι παράλογο, εξοργιστικό και επικίνδυνο να επιστρέφουν επαγγελματίες υγείας θετικοί τον κορωνοιό μέσα στο Νοσοκομείο.

Κανένας εργαζόμενος που έχει νοσήσει από τον COVID-19 δεν πρέπει να επιστρέφει στην εργασία του χωρίς αρνητικό τεστ. Απαιτούμε να γίνει ότι γίνεται σε δεκάδες άλλα Νοσοκομεία στην Ελλάδα. Να αναρρώσουμε πλήρως, κάνουμε τα αναγκαία τεστ, να είμαστε αρνητικοί και μετά να επιστρέψουμε στην εργασία μας.

Εμείς οι επαγγελματίες υγείας που στηρίζουμε το σύστημα υγείας για πολλά χρόνια, με άθλιες εργασιακές συνθήκες για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας το αγαθό της υγείας με κίνδυνο την υγεία την δική μας και των οικογενειών μας, δεν θα γίνουμε η αιτία της απόλυτης διασποράς του ιού, μέσα και έξω από το Νοσοκομείο.

Αν ο ΕΟΔΥ και οι παράλογες οδηγίες του έχουν σκοπό να μας εξοντώσουν και να μας κάνουν  κινούμενες βόμβες και το Νοσοκομείο μας Ναρκοπέδιο COVID, τους κάνουμε γνωστό ότι δεν συναινούμε σε αυτό. Όπως σε παλιότερες οδηγίες που μας έλεγαν ότι δεν χρειαζόμαστε ειδικές μάσκες FFP2 Ή FFP3 αντιδράσαμε και απαιτήσαμε την σωστή προφύλαξή μας, έτσι και τώρα όλοι μαζί θα απαιτήσουμε την προστασία της υγείας μας , την προστασία της ζωής μας , την προστασία  της οικογένειάς μας», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο.

«Ζητάμε να νικήσουμε τον κορωνοϊό, να συνέλθουμε από το σοκ και την μάχη που δώσαμε και δίνουμε ακόμα. Έχουμε μετατρέψει τα σπίτια μας σε κλινικές με κλειστά δωμάτια για να μην μεταδώσουμε τον ιό σε όλη την οικογένειά μας. Ορισμένοι είμαστε σε πλήρη απομόνωση σε τέσσερις τοίχους. Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι κόλλησαν και τα άλλα μέλη των οικογενειών τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για τους τουρίστες υπήρχαν ξενοδοχεία Καραντίνας, μόνο για αυτούς υπήρχε η μέριμνα του κράτους;Για να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, χρειαζόμαστε χρόνο.

Χρόνο ανάρρωσης.

Καταλαβαίνουμε και κατανοούμε την πίεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα Υγείας και ότι το προσωπικό δεν επαρκεί. Εμείς πριν την πανδημία φωνάζαμε για αυτό, πόσο μάλλον τώρα, που νοσούν αρκετοί συνάδελφοι.

Αν επιστρέψουμε πίσω θετικοί θα μεταδοθεί ο ιός και θα κολλήσουμε τους συναδέλφους μας και τους ασθενείς που δεν έχουν κορωνοιό.

Θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο να επανέρχεται στην εργασία του το υγειονομικό προσωπικό που νοσεί από τον COVID 19 χωρί ςαρνητικό τεστ.

Εσείς κύριοι του ΕΟΔΥ, πως είστε τόσο βέβαιοι ότι, δεν θα μεταδίδουμε τον ιό χωρίς αρνητικό τεστ; Θα πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική και να γίνει υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ πριν την επάνοδο μας στην εργασία. Διαφορετικά θα γίνουμε κινητές εστίες διασποράς του ιού πιστεύοντας ότι δεν μεταδίδουμε τον ιό.

Από Νοσοκομεία αναφοράς θα μετατραπούμε σε Νοσοκομεία διασποράς.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας, Πολιτική Προστασία,  να δουν το θέμα με την μέγιστη υπευθυνότητα», δηλώνει.

Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΈΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το