Τοπικά

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου έστειλαν “πεσκέσι” στον Πολάκη … ένα πουλόβερ

Ένα πουλόβερ και ευχές για Καλά Χριστούγεννα έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκης μετά τις δηλώσεις του ότι στα Κέντρα Υγείας οι νοσηλευτές παίρνουν μαζί και το πλεκτό τους.

«Του κάναμε δώρο ένα πουλόβερ από αυτά που πλέκουμε στο νοσοκομείο.  Του το δώσαμε και του ευχηθήκαμε Καλά Χριστούγεννα και αν θελήσει και κάτι άλλο εδώ είμαστε για να του το δώσουμε» ανέφερε ο  πρόεδρος των σωματείο Κ.Τράγαλος και ειρωνικά ανέφερε πως εφόσον έχουν μαζέψει πολλά πουλόβερ είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να κάνουν και ένα μπαζάρ για την ενίσχυση του αποδεκατισμένου προσωπικού.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε βάρδιες μέσα στο Νοσοκομείο. Βρίσκεται μία νοσηλεύτρια σε βάρδια για 40 με 60 άτομα» ανέφερε για τις ελλείψεις προσωπικού ο ίδιος. Πρόσθεσε επίσης πως είναι εξωπραγματικό το να λέει ένας υπουργός υγείας ότι οι εργαζόμενοι πλέκουν πουλόβερ.

«Για να γίνει αυτό που λέει ο Πολάκης, θα έπρεπε σε κάθε κλινική να υπήρχαν 15 με 20 άτομα, να δουλεύουν οι δύο και οι υπόλοιποι να κάθονται» είπε.

Ωστόσο ανέφερε πως υπάρχουν Κέντρα Υγείας που έχουν  επιπλέον προσωπικό αλλά αυτοί είναι αποσπασμένοι. «Αν θέλουν να το κόψουν και να στείλουν αυτό το προσωπικό στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα. Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι από αυτές τις δηλώσεις  και αυτό δείχνει ότι δεν μας στηρίζουν.

Αναφορικά με το Νοσοκομείο Βόλου, ο κ. Τράγαλος μίλησε για έλλειψη 100 ατόμων σε νοσηλευτικό προσωπικό και ελλείψεις στις υπόλοιπες ειδικότητες και δεν φαίνεται να έρχεται προκήρυξη για να έρθουν άτομα στο Νοσοκομείο. Επίσης ανέφερε πως τα νοσοκομεία της επαρχίας δέχονται μεγάλο όγκο ασθενών. «Ο κ. Πολάκης ίσως δεν έχει εικόνα του τι συμβαίνει στα νοσοκομεία».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πυροβολισμοί στην Πράγα: Αρκετοί οι νεκροί, λέει η αστυνομία – «Εξουδετερώθηκε ο δράστης»

Τρόμος επικρατεί στην Πράγα, έπειτα από περιστατικό πυροβολισμών σε πανεπιστήμιο. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως «εξουδετέρωσε»…

21 Δεκεμβρίου 2023

ΕΛ.ΑΣ.: Διαγωνισμός για την τοποθέτηση 2.400 καμερών στις στολές των αστυνομικών και τα περιπολικά – Πώς θα χρησιμοποιείται το υλικό

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός από την ΕΛ.ΑΣ. για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επιτήρησης (κάμερες), σε…

21 Δεκεμβρίου 2023

Προορίζονταν

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες έστειλε στην αίθουσα των δημοσιογράφων στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος…

21 Δεκεμβρίου 2023

Δανία: Viral διευθύντρια εστιατορίου που τρώει από τα σκουπίδια από… άποψη

Ενώ υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό από αληθινή ανάγκη, μια 29χρονη διευθύντρια…

21 Δεκεμβρίου 2023

Χρονοδιάγραμμα

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την πάταξη της οπαδικής βίας παρουσίασε χθες αναλυτικά σε συνέντευξη…

21 Δεκεμβρίου 2023

Ατζέντα Μία ατζέντα σε κάθε δημοτικό σύμβουλο δώρισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού…

21 Δεκεμβρίου 2023