Τοπικά

Οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ ζητούν από τον Τσίπρα να παρέμβει για το “λουκέτο”

DSC07524

Eπιστολή στον Πρωθυπουργό προκειμένου να λάβει πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί το κλείσιμο του ΙΜΑΝΤΑ απέστειλαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου. Η επιστολή των εργαζομένων προς τον Αλέξη Τσίπρα:

“Κύριε Πρωθυπουργέ,

η Ομοσπονδία μας, το Σωματείο εργαζομένων ΙΜΑΣ Α.Ε. σας καλούν να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για το θέμα που έχει προκύψει από την αναγγελία κλεισίματος της Εταιρείας Contitech ΙΜΑΣ Α.Ε. που θα έχει σαν αποτέλεσμα, να προστεθούν στον κατάλογο των ανέργων ακόμα 150 εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που δημοσίευσε στις 13/03/2016 η μητρική Εταιρεία Contitech Α.Ε. κάνει γνωστή τη διακοπή της παραγωγικής μεταφορικών ταινιών της Εταιρείας που εδρεύει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Βιομηχανική περιοχή του Βόλου.
Πρέπει να γνωρίζετε, ότι Διοίκηση και εργαζόμενοι βρισκόντουσαν σε διάλογο για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όχι με βάση αιτημάτων των εργαζομένων αλλά με βάση πρόταση της Εταιρείας με σημαντικές οικονομικές και θεσμικές περικοπές.

Το Σωματείο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αποδέχτηκε μεγάλο μέρος τωνπροτάσεων της Εταιρείας, αντιλαμβανόμενο τις πραγματικές δυσκολίες.

Δυστυχώς όμως, δεν στάθηκε δυνατόν να υπάρξει συμφωνία, γιατί από την πλευρά της Εταιρείας, έμπαινε επιτακτικά και απαιτητικά, να συμπεριληφθεί σε άρθρο της Σ.Σ.Ε. το μέτρο της εκ περιτροπής εργασία, όταν αυτό είναι θεσπισμένο νομικά.

Η αποδοχή σε άρθρο της Σ.Σ. δημιουργούσε ταπεινωτικό χαρακτήρα για το Σωματείο και πιθανόν γνωρίζοντας την αντίθεσή μας στεκόντουσαν πεισματικά στο συγκεκριμένο θέμα, έχοντας πιθανόν σαν στόχο να εφαρμόσουν- προαποφασισμένοι-την απόφαση για κλείσιμο της Εταιρείας χρεώνοντας την σε δήθεν αδιαλλαξία των εργαζομένων.

Αυτό αποδεικνύεται, όταν στις 11/03/2016 χωρίς να έχει εκπνεύσει ο χρόνος. που η Εταιρεία είχε ορίσει, το Σωματείο ζήτησε συνάντηση για να μεταφέρει απόφαση του Δ.Σ. με την αποδοχής και αυτής της ακραίας θέσης της Εταιρείας.

Τότε μας ανακοινώθηκε ότι ήδη έχει αποφασιστεί το κλείσιμο της Εταιρείας…

Κύριε Πρωθυπουργέ,

ταπεινή μας άποψη είναι, ότι προσωπικά πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο της Εταιρείας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Χ.ΒΕ. Ε. ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ν. ΜΠΟΥΡΟΥΣ»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το