Τοπικά

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου καταδικάζει την αγωγή σε βάρος της Ένωσης Συντακτών

ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΚΕΝΤΡΟ

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου καταδικάζει ως προσπάθεια φίμωσης του Συνδικαλιστικού Οργάνου των δημοσιογράφων, την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας «Ελευθερία» κ. Γ. Μιχαλόπουλου, να καταθέσει αγωγή κατά της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, μετά από ανακοίνωσή της για τις εργασιακές ανακατατάξεις στην εφημερίδα.
Σε σημερινή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου επισημαίνονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

«Υλικό» για ένα από τα ατυχέστερα «ρεπορτάζ» που καταγράφηκαν ποτε στις σελίδες του Περιφερειακού Τύπου αποτελεί το διευθυντικό διανόημα της ιστορικής ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της Λάρισας να επισείσει δικαστική και οικονομική «Δαμόκλειο σπάθη» πάνω από την Κεφαλή του Συνδικαλιστικού Οργάνου των δημοσιογράφων, επειδή αυτό …αποτόλμησε να ψέξει εργοδοτικά ατοπήματά της!
Αλήθεια, αυτοί που αποτίμησαν μόνον 30.000 ευρώ την υψηλόφρονα φερώνυμη αξία του ίδιου του τίτλου της Εφημερίδας, το αναλογίσθηκαν, τάχα; Ή, μήπως, και αυτό το αγνόησαν, μέσα στον προφανή ζήλο τους (και μέσα στο γενικευμένο κλίμα εργοδοτικής επίθεσης κατά των εργαζομένων) να φιμώσουν το θεσμικό Συνδικαλιστικό Όργανό τους, με την πρωτόγνωρη κατάθεση αγωγής κατά του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣΕΕ;
Απαντήσεις φυσικά και θα δοθούν. Και από τη Δικαιοσύνη και από την Ιστορία, που, ευτυχώς δεν γράφεται πάντοτε από τους νομιζόμενους «δυνατούς»!
Το ΕΚΒ συμπαρίσταται στους συναδέλφους της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, συνεισφέροντας (για την συγκέντρωση του ποσού που διεκδικεί ως …λύτρον ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ η Επιχείρηση) το πρώτο …ευρώ!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το