Τοπικά

Εργατικό Κέντρο: “Όλοι στην απεργία της 1ης Μαη”

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου απευθύνει κάλεσμα στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους και τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου)!
Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει διπλό  χαρακτήρα. “Ενάντια στην δίχως τέλος μνημονιακή σύνθλιψη των εργαζομένων και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων, που εμπλέκουν επικίνδυνα και τη Χώρα μας”:

Η 1η Μάη πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην υποταγμένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους Βιομήχανους και στους δανειστές, ότι η ανοχή των εργαζόμενων και της Ελληνικής Κοινωνίας τελείωσε.
Μαζί με την απότιση τιμής σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, υπερασπιζόμαστε και τα οράματά τους και την παρακαταθήκη τους.
Αρνούμαστε να ζήσουμε σε έναν κόσμο εκμετάλλευσης, και πολεμικών εγκλημάτων.
Η υπεράσπιση της εργασίας περνάει μέσα από την υπεράσπιση της Ειρήνης. Χωρίς ειρήνη, ανάπτυξη και ευημερία δεν υπάρχουν, παρά μόνο κέρδη για το αδίστακτο Κεφάλαιο, που πλουτίζει από το αίμα αθώων!
Το δράμα της Κύπρου, της Σερβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Ουκρανίας και τώρα της Συρίας, οι επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί της Τουρκίας κατά της κυριαρχίας της Χώρας μας και των Διεθνών Συνθηκών, δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε επικίνδυνες παγκόσμιες και περιφερειακές καταστάσεις, που, η Ανθρωπότητα, δίχως ακόμη να έχει συνέλθει από τις προηγούμενες παγκόσμιες αιματοχυσίες, καλείται να ξαναζήσει!
Τέτοια αιματοβαμμένη ανάπτυξη οι εργαζόμενοι δεν την θέλουν και θ’ αγωνισθούν για να την αποτρέψουν.
Την ίδια ώρα, με τις άλλες Κοινωνικές Ομάδες – θύματα αυτής της πολιτικής, υψώνουμε σθεναρό αγωνιστικό ανάχωμα ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δείχνει, απροκάλυπτα πλέον, το στυγνό αντεργατικό – αντιλαϊκό πρόσωπό της, κόβοντας μισθούς, συντάξεις, ιδιωτικοποιώντας την Υγεία και την Παιδεία και αρπάζοντας με πλειστηριασμούς και με κατασχέσεις τα σπίτια του κοσμάκη.
Στην μέγιστη αυτή πολιτική αθλιότητα, εμείς πρέπει να αντιτάξουμε τον αγώνα μας, μένοντας πιστοί στα οράματα των αγωνιστών του Σικάγου και όλων όσοι θυσιάσθηκαν, στα χνάρια εκείνων, στην Χώρα μας και στην πόλη μας.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Στη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους και στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων και του παγκόσμιου Κεφαλαίου πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας, κάνοντας την Εργατική Πρωτομαγιά σημαία αυτού του αγώνα μας.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας.
2. Μόνιμη και σταθερή εργασία (7ωρο-πενθήμερο-35ωρο).
3. Κατάργηση όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην εργασία
4. Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
5. Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μας υπόσχονταν.
6. Άμεση αναπλήρωση των απωλειών των εργαζόμενων και αποκατάσταση των Κοινωνικών Παροχών.
7. Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.
8. Επαναφορά του προηγούμενου Ασφαλιστικού Φορέα, χωρίς την ασφαλιστική μας «συστέγαση» με τους εργοδότες, όπως συμβαίνει τώρα στον ΕΦΚΑ.
9. Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
10. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με μείωση των δυσβάσταχτων φόρων για τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους.
11. Ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι του Κεφαλαίου.
12. ΟΧΙ στην διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και της Παιδείας.
ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ:

• Να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία, που εκδηλώνεται με πολλαπλά, κάθε φορά, χτυπήματα, όπως: τα λουκέττα στα εργοστάσια, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την μετατροπή της πλήρους και εξαρτημένης εργασίας σε μερική απασχόληση και σε …a la cart εργασία!
• Να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας και να υπάρξουν αντίστοιχες πολιτικές, που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας και νέες θέσεις δουλειάς.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

και σας ΚΑΛΟΥΜΕ να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙΚΑ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την Τρίτη 1η Μάη, και στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, στις 10 πμ, στην Πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία και κατάθεση στεφανιών στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το