Τοπικά

Eργατικό Κέντρο Λάρισας: Δεν αρκεί η αναστολή εκτέλεσης της ποινής για την 53χρονη καθαρίστρια

Την επιστροφή της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο στην εργασίας της ζητά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ενώ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως δεν αρκεί η αναστολή εκτέλεσης της ποινής, καθώς παραμένει ανοιχτό το θέμα νέας καταδίκης από τον Άρειο Πάγο.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας:
«Η γενικευμένη εργατική-λαϊκή κατακραυγή ενάντια στην άδικη ποινή φυλάκισης 10 ετών που είχε επιβάλει το Κακουργιοδικείο Λάρισας, στην καθαρίστρια που εργάζονταν 20 χρόνια τώρα σε παιδικό σταθμό του Δ. Βόλου, με το παράλογο σκεπτικό ότι καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, γιατί είχε δηλώσει κατά την πρόσληψή της ότι τέλειωσε το δημοτικό, ενώ είχε τελειώσει την Ε’ Δημοτικού, ανάγκασε σήμερα το 5μελές Κακουργιοδικείο Λάρισας, να αποφασίσει την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της άδικης ποινής της, που σημαίνει αποφυλάκιση μέχρι να ξαναδικαστεί.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι δεν αρκεί η αναστολή εκτέλεσης αυτής της άδικης ποινής, αφού αφήνει ανοικτό το θέμα νέας καταδίκης στον Άρειο Πάγο και επιπλέον δεν της επιτρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της και να της αναγνωριστεί η 20ετής προϋπηρεσία της.
Η συνάδελφος ούτε έκλεβε, ούτε καταχράστηκε δημόσια χρήματα. Τα δούλευε και τα δούλευε σκληρά.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει την άμεση ακύρωση της ποινής της και την απαλλαγή της από κάθε κατηγορία με βούλευμα.
Να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της, χωρίς να έχει καμία επίπτωση σε ότι αφορά την προϋπηρεσία της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το