Τοπικά

Το Εργατικό Κέντρο ενάντια στη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή

ΑΓΟΡΑ
Την κατηγορηματική αντίθεσή της στη λειτουργία της αγοράς την ερχόμενη Κυριακή 2 Νοεμβρίου εκφράζει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειάς της. Παράλληλα, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην απεργιακή κινητοποίηση του τοπικού Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων για την ημέρα αυτή.

Σε ψήφισμα που εκδόθηκε τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η Κυριακάτικη αργία αποτελεί πρώτιστη και αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των εργαζομένων, και η επιχειρούμενη κατάργησή της, από την Κυβέρνηση και τα μεγάλα πολυεθνικά επιχειρηματικά συμφέροντα, βρίσκει σύμπασα την Εργατική Τάξη αντίθετη και αποφασισμένη να την υπερασπισθεί.

Η κατάργηση της «Κυριακής – αργίας», μιάς ιστορικής και με πολύχρονους αγώνες, κατάκτησης των εργαζομένων, δεν θα επιφέρει μόνο σοβαρότατα πλήγματα στο εμπόριο, αλλά θα ανοίξει και διάπλατα τον δρόμο για την κατάργησή της και στους υπόλοιπους Κλάδους.

Το Ε.Κ. Βόλου τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη φτώχεια, στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας και κατ΄ επέκταση στα λουκέτα στην αγορά, είναι μονόδρομος. Απευθύνει δε κάλεσμα στους εργαζόμενους-καταναλωτές, να αντισταθούν και να μποϋκοτάρουν τα σχέδια αυτά των Πολυεθνικών και του κεφαλαίου, αρνούμενοι να κάνουν τις αγορές τους αυτήν την Κυριακή!
Το ΕΚΒ θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους-εμποροϋπαλλήλους, στηρίζοντας τις αποφάσεις και το αγωνιστικό πλαίσιο του Σωματείου τους, μακριά και πέρα από κομματικές καπηλείες και χρωματικούς πατρωναρισμούς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το