Τοπικά

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα: “Αθλιότητες χωρίς τέλος από τη δημοτική αρχή Βόλου”

Απάτη χαρακτηρίζει το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα την πρόθεση της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει διάλογο για το ζήτημα παραγωγής και καύσης σκουπιδιών ήταν εξαρχής μια απάτη. Σε ανακοίνωσή σημειώνει πως η «απάτη αυτή συνδυάστηκε με την πολιτική μηνύσεων και συλλήψεων κατά πολιτών αλλά και με μια παρελκυστική πολιτική».

Όπως αναφέρει το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στην ανακοίνωσή του:
«Η δημοτική πλειοψηφία όχι μόνο έθεσε το θέμα για συζήτηση σε ώρα δύσκολη για τη συμμετοχή σε μια πλατιά συζήτηση αλλά έβαλε εμβόλιμα θέματα όπως την αλλαγή χρήσης της οδού Καραμπατζάκη. Ο πολιτικός της σχεδιασμός προέβλεπε ότι την ώρα που θα διεξαγόταν ο περίφημος διάλογος για τα σκουπίδια, συνεργεία του δήμου θα αποκεφάλιζαν κυριολεκτικά όλο το πράσινο επί της οδού Καραμπατζάκη. Χωρίς την άμεση αντίδραση των κατοίκων, η Καραμπατζάκη θα είχε ήδη μετατραπεί σε οδός Μπέου.

Στο νομό πρωταθλητή των καρκινοπαθών, τα ζητήματα υγείας του πληθυσμού δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντα της δημοτικής αρχής. Τα εφήμερα λουλούδια στα παρτέρια είναι προτιμότερα από τα δέντρα κάποιων χρόνων ζωής που συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής στην πόλη. Δεν πρόκειται μόνο για μια άθλια πολιτική αλλά και για μια πολιτική γεμάτη αθλιότητες.

Η πολιτική απαλλαγής από αυτή τη δημοτική αρχή απαιτεί μια νέα πολιτική εκπροσώπηση σε επίπεδο δήμου, όχι μόνο για να υπάρξει σεβασμός προς τους πολίτες αλλά κυρίως για να συμμετάσχουν οι ίδιοι στο σχεδιασμό της καθημερινής κοινωνικής ζωής. Αυτό σημαίνει, τόσο μια ρήξη με τη σημερινή δημοτική αρχή, όσο και με την πολιτική των μνημονίων. Αν παραμεληθεί το ένα ή το άλλο, η επιλογή αφορά μόνο τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το