Τοπικά

Εργατικό ατύχημα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ

Εργαζόμενος στην υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας και συγκεκριμένα υπέστη ακρωτηριασμό φάλαγγας νυχιού και κόψιμο τένοντα. Σύμφωνα με καταγγελία της παράταξης ΔΑΣ-ΟΤΑ, της οποίας είναι μέλος, ο τραυματισμός σημειώθηκε εξαιτίας παλιού κάδου που έχει επισκευαστεί πολλές φορές. Η παράταξη καλεί τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Νέο εργατικό ατύχημα, που έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα σε Δημοτικές υπηρεσίες με αποκορύφωμα την τραγωδία της 30/4 στο Δήμο Τήνου, συνέβη προχθές το πρωί (Δευτέρα 7/5) στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, συνεπεία της εντατικοποίησης των συνθηκών εργασίας και της υποβάθμισης του εξοπλισμού.
Συγκεκριμένα, ο συνάδελφός μας Χρήστος Κουραβέλας, εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων, εκλεγμένος με την παράταξή μας στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, τραυματίστηκε από κάδο κατασκευής του 1997 ο οποίος έχει επισκευαστεί πολλές φορές και υπέστη ακρωτηριασμό φάλαγγας νυχιού και κόψιμο τένοντα.
Εκφράζουμε στο συνάδελφο και συναγωνιστή τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση και καλούμε τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και όλους τους συναδέλφους να παλέψουν για την άμεση εφαρμογή τους στους χώρους δουλειάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το