Τοπικά

Εργαστήριο συμβουλευτικής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου

Την Πέμπτη 22 Φεβρουάριου, στο πλαίσιο των συνεργασιών και της εξωστρέφειας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, υπήρξε συνεργασία μεταξύ της Συμβούλου Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Βόλου, κ. Βίκυς Εξάρχου και του εκπαιδευτή του Κοινωνικού Γραμματισμού, κ. Ντίνου Παναγούλη με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του περιφερειακού ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας και τον σύμβουλο κ. Αχιλλέα Βαϊόπουλο και συνδιοργανώθηκε εργαστήριο συμβουλευτικής με θέμα: «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας». Στο εργαστήριο συμμετείχαν ενεργά και πολύ παραγωγικά οι εκπαιδευόμενοι/ες του Β’ Κύκλου του ΣΔΕ Βόλου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναλυτικής και διεξοδικής παρουσίασης για το πώς χτίζεται επιτυχημένα η πορεία προς την εύρεση εργασίας, εξελίχθηκε μία εξαιρετικά ενεργητική συζήτηση, εμπλουτισμένη με τα προσωπικά βιώματα των εκπαιδευομένων, που άλλοτε περιείχαν θετική χροιά και άλλοτε ακυρώσεις και ματαιώσεις των προηγούμενων προσπαθειών τους. Η κατακλείδα της συνάντησης άφησε την ομάδα δημιουργικά προβληματισμένη, αλλά και συνάμα σημαντικά ενισχυμένη, καθώς η εύρεση εργασίας συνιστά εφικτό στόχο, άλλοτε εύκολο, άλλοτε δύσκολο, σε σημαντικά όμως μεγάλο βαθμό επιτεύξιμο στόχο μέσω μίας μεθοδικής και στοχευμένης προετοιμασίας.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο των συνεργασιών του σχολείου, το μεσημέρι πριν την έναρξη του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ στελεχών του ΣΔΕ Βόλου, του περιφερειακού ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, του Job Center Δήμου Βόλου και του Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Βόλου. Η συνάντηση έγινε στο κτίριο του Job Center με σκοπό τη διερεύνηση ανάπτυξης κοινών αλλά και επιμέρους συνεργειών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Λουκούμι»

«Λουκούμι» έχει έρθει η εσωτερική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση. Χωρίς ουσιαστικά αντιπολίτευση, η…

24 Φεβρουαρίου 2024

Σύζυγος παλαιοχριστιανού: «Είμαστε όλοι μία γροθιά» – Άφαντα τα παιδιά

Νέες δηλώσεις έκανε η σύζυγος του 45χρονου παλαιοχριστιανού, Σεβαστή, η οποία παραμένει σε κρυφή τοποθεσία…

24 Φεβρουαρίου 2024

Συγκέντρωση τη Δευτέρα των αγροτικών συλλόγων Πηλίου

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Πηλίου μετά από την μαζική τους κάθοδο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην…

24 Φεβρουαρίου 2024

Μνήμη Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος

    Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος τιμά η Εκκλησία…

24 Φεβρουαρίου 2024

Τρωτά

Ο Στ. Κασσελάκης είπε στην ομιλία του «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές». Θέλησε…

24 Φεβρουαρίου 2024

Missing Alert: Εξαφανίστηκε 27χρονη

Missing Alert εκδόθηκε για την εξαφάνιση της 27χρονης Μπαγιάν Αλ Μάρζο, που εξαφανίστηκε το μεσημέρι…

24 Φεβρουαρίου 2024